Kejti Prajs neutešna zbog bolesti svoga sina

Kejti Prajs neutešna zbog bolesti svoga sina

Autor: | 21/08/2015

0
Kejti sa sinom Harvijem i suprugom Kiranom Hajlerom

Britanska starleta, pevačica i model Kejti Prajs u jednom intervjuu otvoreno je pričala o problemima sa kojima se suočava zbog bolesti njenog sina.

Naime, sin Kejti Prajs, Harvi rođen je sa Prader Vili sindromom, retkim genetskim stanjem, koji prouzrokuje nagle promene u raspoloženju, otežano kretanje i povećan apetit.

Iako je za decu rođenu sa ovim sindromom najbolje da pohađaju specijalne škole, u kojima će im se pružiti maksimalna nega, Kejti ne želi da se odvaja od sina.

Starleta se plaši da ako Harvi bude u specijalnoij školi, i ako ga bude viđala samo određenim danima, da će se Harvi osećati napušteno.

- Svi mi kažu da je normalno da Harvi pohađa specijalnu školu, i da je nakon 13 godina vreme da ga pustim u produženi boravak, koji podrazumeva i spavanje u toj ustanovi. Tamo će se Harvi družiti sa decom sa istim potrebama, i biće mu lakše, jer se neće razlikovati. Ali ja ne mogu da ga ostavim, i da ga viđam povremeno - u suzama je objasnila Kejti i dodala:

- Neću da dozvolim da bude u produženom boravku i da se oseća ostavljenim, dok ja provodim vreme sa ostalom decom - rekla je Prajs.

Međutim, kako kaže starleta, zbog sinovljeve bolesti ona mora da mu se maksimalno posveti, te ostalo četvoro dece zapostavlja i to postaje sve veći problem.

-Kada moja deca žele da idemo u lunapark, pošto Harvi nažalost zbog bolesti ne može, on počinje da plače, ne da mi da idem, i ja odustanem. Samim tim zapostavljam ostalu decu, a ni to nije dobro - objasnila je Prajs.

Sin bivšeg fudbalera Mančestera, Dvajta Jorka i Kejti Prajs zbog retkog genetskog stanja ima više problema. Harvi otežano hoda, ima povećan apetit, česte promene u raspoloženju koje prema rečima Kejti utiču i na njegovu braću i sestre.

Ako ostalo četvoro dece Kejti žele da idu sa mamom na neki porodični izlet, a u tom trenutku Harvej nije raspoložen za isti, Prajs mora sve da odloži, iako se ostala deca ne slažu sa odlukom, a onda nastaje problem.

- Moj sin Junior trenira fudbal i želi da ponekad prisustvujem nekoj njegovoj utakmici. Ako Harvi ne želi da ide, on će udarati u auto, plakaće i ja moram da ostanem kod kuće - objasnila je Kejt.

Prema rečima starlete nije lako kada imate dete sa invaliditetom, a morate živeti normalnim životom zbog ostale dece, koja takođe očekuju da im mama pruži pažnju.

- Kada moja deca žele da idemo u lunapark, pošto Harvi nažalost zbog bolesti ne može, on počinje da plače, ne da mi da idem, i ja odustanem. Samim tim zapostavljam ostalu decu, a ni to nije dobro - objasnila je Prajs.

Harvej još uvek ne ide u produženi boravak koji je u okviru specijalne škole. Iako joj je teško zbog sinovljeve bolesti, Kejti želi da Harvi ostane u njihovoj kući i da se ona o njemu brine kao i do sada.

Iako Harvi svakodnevno putuje 80 kilometara do škole, do koje ga vozi Kejti, starleta ne želi da njen sin ostaje i preko noći u školi, to jest u produženom boravku, jer bi se osećao napušteno i bio bi tužan.

Kako kaže Kejti, kada priča o bolesti svog sina ne radi to da bi je iko sažaljevao i da bi dobila simpatije drugih, već želi da čuje mišljenje roditelja dece sa istom bolešću, kao i da Prajs svojim iskustvom pomogne drugim roditeljima.

- Teško je živeti i nositi se sa bolešću poput Harvijeve, ali ja neću odustati, on će rasti uz svoju porodicu - zaključila je Prajs.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images, Guliver/Splash News hellomagazin
Tagovi: kejti prajs