Oni su slavni i voljeni, a deca ih preterano ne zanimaju

Oni su slavni i voljeni, a deca ih preterano ne zanimaju

Autor: | 24/08/2015

0


Šetnje crvenim tepisima, horde vrištećih obožavatelja, glamur i slava za mnoge su holivudske zvezde sve što im je potrebno za sreću. Uzbudljiv život pod reflektorima nekima je privlačniji od roditeljstva, zbog čega su se odlučili odreći te opcije.

- Verovatno je biti slobodan od nečega i moći biti na taj način u vlastitoj kontroli, kreator vlastitog života izgleda u nekom razdoblju naših života vrlo atraktivno i vrlo primamljivo i čini nam se da smo na taj način postigli ono što smo želeli - kaže Ljubica Uvodić Vranić, psihološkinja.

Svoje snove tako je uspešno ostvarila glumica Kameron Dijaz, koja je svojevremeno u izjavama za medije priznala da majčinstvo nije na njenoj listi prioriteta.

- Imam neverovatan život, koji ne bi bio toliko neverovatan da imam decu. Svatko ima pravo na odabir pa tako i ja - kaže Kameron Dijaz.


Sličnog je razmišljanja i glumica Rene Zelveger.

- Majčinstvo nikada nije bila moja ambicija. Ne planiram ništa u životu pa tako ni to. Ako se dogodi, odlično. Ako ne, nema veze.

Jedna od najuspješnijih žena u svetu šoubiznisa Opra Vinfri među prvima je otvoreno govorila o svom izboru, tvrdeći da nikada nije želela da bude majka jer je to za nju prevelika odgovornost. Pod pritiskom i očekivanjima okoline nisu popustile ni Kim Katral te oskarovka Helen Miren.

Ovakav stil života nije karakterističan samo za žene. Najpoželjniji holivudski neženja Džordž Kluni do svoje 53. godine uspešno je bežao od očinstva i braka, stavljajući glumu na prvo mesto, no za njega se možda ponešto i promeni najavljenim venčanjem sa prekrasnom Amal.

Ovaj holivudski trend sve je popularniji kod mladih žena i muškaraca. Karijera i lični uspeh postali su glavni cilj mlađih generacija, a prema statistikama, na prvo dete velik broj žena se odlučuje tek oko 30-te godine.

Moda, reklama ili emancipacija, kako god to imenovali, holivudske dive očito su primer žena koje ne žive prema pravilima.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash hellomagazin
Tagovi:

Pročitajte još

Najnovije vesti