Kanje Vest dobija najviše MTV priznanje

Kanje Vest dobija najviše MTV priznanje

Autor: | 26/08/2015

0

Kanje Vest će nagradu "Michael Jackson Video Vanguard Award" dobiti zahvaljujući inovativnim spotovima, kontinuiranom uticaju na muziku, umetnost, modu i kulturu. Priznanje će mu biti uručeno tokom MTV Video Muzičkih nagrada za 2015. godinu.

Tokom svoje karijere, Kanje je mešao muzičku i vizualnu umetnost uz moćne efekte. Od svoje trilogije "Jesus Walks" do sjajne animacije za "Heartless" i "Bound 2", on je pomerao granice i uvek donosio nešto novo u svakom svom videu.

Poznat i kao neko koje je imao vizualno zapanjujuće nastupe na MTV - VMA dodelama, uključujući i iz 2013. godine. "Blood on the Leaves", "Otis" u saradnji sa reperom Džej-Zijem i inovativni "Runaway", zatim auto-tjun debi "Love Lockdown", kao i uticajni "Stronger" sa "Daft Punk" i "Good Life" sa T-Pejnom, samo su neki od singlova kojima se ovaj svestrani umetnik proslavio.

Ovom nagradom, Kanje Vest se pridružuje prestižnoj listi prethodnih dobitnika Vangard nagrade među kojima su i Majkl Džekson, Madona, Piter Gebriel, "Guns n' Roses", "Beasty boys", Britni Spirs, Džastin Timberlejk i Bijonse.

Kao što je ranije najavljeno, voditeljka ovogodišnje dodele MTV - VMA je Majli Sajrus.

Kanadska zvezda u usponu, "The Weekend" je potvrdio da će na dodeli imati debi na televiziji i izvesti hit singl "Can't Feel My Face", Nik Džonas će izvesti novu pesmu "Levels", a indi bend "Walk The Moon" će nastupiti sa nominovanim hitom "Shut Ap and Dance".

Legendarni Munmen (Moonman) - statua koja će otići u ruke pobednicima te večeri, ove godine će imati drugačiji izgled zahvaljujući proslavljenom modnom dizajneru Džeremiju Skotu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: kanje vest