Danas je rođendan Kijanu Rivsa, a pročitajte zašto je verovatno najveća faca Holivuda

Danas je rođendan Kijanu Rivsa, a pročitajte zašto je verovatno najveća faca Holivuda

Autor: | 02/09/2015

0


Kijanu Rivs, zvezda kultnog "Matriksa", ali i niza drugih filmskih hitova, danas slavi 51. rođendan.

Zbog toga donosimo priču o njegovom životu koja je dirnula milione širom sveta.

Kianu slovi za jednu od najboljih osoba među svojim holivudskim kolegama, uprkos činjenici da je njegova životna priča prepuna ličnih drama i tragedija. Od teškog detinjstva u kome ga je napustio otac, pa do niza smrti bliskih osoba, njegov je život obeležen teškim trenucima.

Otac ga je napustio kada je imao samo tri godine, a od tada se sa prodicom često selio - promenio je čak četiri srednje škole, a u to je vreme patio je i od disleksije.

Godine 1993. godine njegov najbolji prijatelj, River Feniks, umro je od posledica predoziranja što je snažno uticalo na Rivsa.

- Bio je sjajan tip i izvrstan glumac. Tako smo se dobro slagali, strašno mi nedostaje, često mislim na njega - rekao je tada Kijanu.

Pet godina kasnije zadesila ga je još jedna tragedija - sa svojom tadašnjom devojkom, Dženifer Sajme čekao je dete, ali su kćerkicu izgubili u osmom mesecu trudnoće.

To je rezultovalo i raskidom, a samo godinu i po dana kasnije, Dženifer je poginula u automobilskoj nesreći.

Osim po altruizmu, poznat je i po skromnosti.

Malo je poznata i činjenica da je Rivs zakonski staratelj svoje sestre koja je obolela od leukemije. Tokom borbe s opakom bolešću, glumac je pokrenuo niz humanitarnih inicijativa i fondacija za lečenje leukemije, a često je donirao poveće svote bolnicama i kampanjama s istim ciljem.

Osim kao veliki humanitarac, Rivs je poznat i kao osoba koja ne zaboravlja ljude koji su mu pomogli pa je tako uvek nagrađivao one koji su na ovaj ili onaj način dali svoj doprinos na njegovom putu do slave.

- Kianu je jedan od retkih koji se uvek trudi da zapamtiti imena svih ljudi koji rade na snimanju, redovno ih pozdravlja i razgovara s njima, ne postavlja se visoko kao neki drugi glumci i zvezde. Jednom je prilikom pomogao radniku na setu koji je bio jako siromašan i jedva je izdržavao porodicu. Kada je čuo njegovu priču, dao mu je 20.000 dolara za Božić, da bi mu pomogao - priča jedan od radnika na filmskom setu "Matriksa".

Njegovi ga kolege opisuju kao "najboljeg tipa u Holivodu", koji je, osim po svom altruizmu i velikodušnosti, poznat i po skromnosti. Iako se njegovo bogatstvo procenjuje na oko 100 miliona dolara, Rivs se vozi podzemnom, a na pitanje što je za njega apsolutna i najveća sreća, jednom je prilikom rekao:

- Ležati u krevetu sa mojom dragom, voziti bicikl, baviti se sportom, provoditi vreme s prijateljima, razgovarati, učiti... Porodica, moje sestre, čaša vina, dobra hrana, sretna vest, strast. Volim biti u pustinji, valjati se po zemlji...

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash hellomagazin
Tagovi: kijanu rivs