Tejlor Svift na udaru kritike zbog novog spota

Tejlor Svift na udaru kritike zbog novog spota

Autor: | 04/09/2015

0


Pop zvezda Tejlor Svift našla se na udaru kritika zbog novog spota "Wildest Dreams" snimljenog u Africi. Režiser spota - ljubavne priče smeštene u Afriku 50-ih godina prošlog veka, koja je od emitovanja na internetu pregledana 15 miliona puta - odbacio je kritike da je mini film kolonijalistički pogled na Crni kontinent.

Iako prihod od spota Sviftova uplaćuje Fondaciji afričkih parkova Amerike, kritičari su napali njen "stereotipni" pogled na Afriku.

- Hvala ti Tejlor Svift što si još jednom dokazala da su stereotipi o Africi bezbedno na vrhu američke pop kulture -naveo je Met Karotentuo koji predaje afričke studije na njujorškom Sent Lorens Univerzitetu.

Režiser Džozef Kan kaže da su "Wildest Dreams" ljubavna priča smeštena u Afriku 50-ih i da bi bilo "istorijski netačno" da su angažovali više tamnoputih glumaca.

- Ovde ne postoji politički motiv. Naš jedini cilj bio je da ispričamo tragičnu ljubavnu priču u klasičnoj holivudskoj ikonografiji - naveo je Kan.

Tejlor Svift još uvek se nije oglasila povodom kritika na račun romantizovanja kolonijalnih vlasti u Africi u svom novom spotu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Splash News hellomagazin
Tagovi: tejlor svift