Glumici Emili Votson nagrada za životno delo

Glumici Emili Votson nagrada za životno delo

Autor: | 05/09/2015

0

Britanskoj glumici Emili Votson biće uručena nagrada za životno delo ovogodišnjeg filmskog festivala u San Sebastijanu, saopštili su organizatori.

Glumici, poznatoj po ulozi u filmu "Kroz talase", nagrada Donostija biće uručena na ceremoniji 25. septembra u znak "priznanja njene prestižne filmske karijere", navodi se u saopštenju.

Kritika je puna reči hvale za najnoviju ulogu 48-godišnje glumice u filmu "Everest" koji je u sredu otvorio filmski festival u Veneciji. Votsonova, koja je dobitnik Ordena britanskog carstva u filmu islandskog režisera Baltasara Karmakura igra koordinatorku pohoda na Mont Everest koji se katastrofalno završio.

Među ranijim dobitnicima Donostija nagrade - nazvane po baskijskom nazivu San Sebastijana - su Meril Strip, Ričard Gir, Ijan Mekelen, Robert de Niro, podseća AFP.

Filmski festival u San Sebastijanu, 63. po redu, najznačajniji je filmski događaj španskog govornog područja i ove godine se održava od 18. do 26. septembra.

Organizatori festivala prvobitno su planirali da festival bude smotra flmova na španskom jeziku ali je festival ubrzo prerastao u jedan od važnijih na svetu. Na njemu su svetske premijere imali Hičkokov "Sever-severozapad" 1959. i Vudi Alenov "Melinda i Melinda" 2004.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Splash News hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti