Žerar Depardje: Ne želim više da budem deo Francuske

Žerar Depardje: Ne želim više da budem deo Francuske

Autor: | 06/09/2015

0

Francuski glumac Žerar Depardje koji ima rusko državljanstvo planira da proda sve što ima u Francuskoj, rodnoj zemlji za koju je naveo da više ne oseća da je njen deo.

Žerar Depradje je izazvao burnu reakciju u javnosti kada je 2012. godine najavio da će vratiti svoj francuski pasoš zbog uvođenja velikog poreza za bogate.

Glumac je vlasnik nekoliko vinograda u Francuskoj i inostranstvu, a poslednjih godina je otvorio nekoliko restorana i prodavnica.

Priča o porezu me gnjavi - rekao je Depardje koji je poznat po provokativnim izjavama.

- Mislim da ću sve prodati što imam u Francuskoj. Ne želim više da budem deo te države, mada volim Francuze, ali ne i novinare koji se dodvoravaju vlastima - rekao je Depardje.

Glumac je rekao da trenutno živi u Italiji i da će se uskoro preseliti u Belorusiju, ocenjujući da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko "simpatičan čovek".

- Iskreno ne volim u šta se pretvara Evropa. Ne volim ove rukovodioce u Francuskoj, Italiji i Nemačkoj - dodao je, insistirajući da će uvek voleti Francuze.

Ruski predsednik Vladimir Putin lično je glumcu uručio ruski pasoš početkom 2013. godine, kada se Depardje preselio iz Francuske zbog visokog poreza.

Od tada ne krije simpatije prema Putinu i Rusiji.

U martu prošle godine je lansirao satove na kojima piše: "Ponosan što sam Rus".

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: Žerar Depardje