Neobjavljene fotografije sa venčanja princeze Dajane i princa Čarlsa prodate za 12 hiljada dolara

Neobjavljene fotografije sa venčanja princeze Dajane i princa Čarlsa prodate za 12 hiljada dolara

Autor: | 30/09/2015

0

Pred obeležavanje godišnjice smrti princeze Dajane, krajem avgusta, javnosti su predstavljene fotografije sa njenog venčanja sa princom Čarlsom koje nikad nisu bile objavljene.

Reč je o dvanaest slika nastalih “iza scene” raskošnog svadbenog veselja u Bakingemskoj palati, održanog 29. jula 1981. godine, nakon što su naslednik britanske krune i nikad prežaljena princeza izgovorili sudbonosno “da” u katedrali Sent Pol. Načinio ih je oficijelni fotograf Lord Ličfild, a njegov asistent, čije ime nije objavljeno, odlučio je da ih stavi na aukciju.

Šest crno-belih fotografija prikazuju Dajanu sa Čarlsom i ostalim članovima kraljevske porodice – kraljicom Elizabetom, princezama Anom i Margaretom, i princom Endrjuom, a na nekima u naručju drži najmlađu deverušu, tada petogodišnju Klementinu Ambro.

Nijedna od tih slika nije se našla u zvaničnom albumu sa venčanja, te je svega nekoliko ljudi imalo priliku da ih vidi. Zato i ne čudi da je na jučerašnjoj aukciji u Londonu kolekcija prodata za neverovatnih 12.000 dolara. Ime kupca nije saopšteno.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver / Getty Images

Najnovije vesti