Orlando Blum u Preševu posetio sirijske izbeglice (video, foto)

Orlando Blum u Preševu posetio sirijske izbeglice (video, foto)

Autor: | 01/10/2015

0

Orlando Blum, zvezda filmova "Gospodar prstenova" i "Pirati sa Kariba", posetio je u sredu sirijske izbeglice u registracionom kampu u Preševu, na granici Srbije i Makedonije. Ambasador dobre volje UNICEF-a je i u Preševu, baš kao i dan ranije u Đevđeliji, razgovarao sa izbeglicama iz Sirije, Avganistana i Iraka, koji se probijaju do krajnjeg odredišta - zapadne Evrope.

Među nekoliko stotina migranata koliko ih je u sredu bilo u Preševu, najviše je bilo žena i dece. Glumac se fotografisao sa mališanima, milovao ih po kosi, a angažovao se i oko jedne žene koja je baš prilikom njegove posete dobila trudove. Slušao je priče o njihovom opasnom putovanju, brigama i nadama za budućnost.

 

- Ova deca su putovala jednom od najopasnijih izbegličkih i migrantskih ruta u svetu - rekao je Blum, odbivši da se sretne sa novinarima.

- Razgovarao sam sa mališanima koji su izdržali zastrašujuće putovanje, često u ekstremnim vremenskim uslovima. Mnogi od njih hodali su samo u obući i odeći koju su imali na sebi. Sada idu od jedne nadležne institucije do druge i prelaze granice. Čak i ako bezbedno stignu na svoje odredište, i dalje su uplašeni zbog neizvesne budućnosti. Moramo da ih zaštitimo i podržimo!

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: Orlando Blum

Pročitajte još

Najnovije vesti