Biografija poznatog muzičara otkriva šokantne detalje: Lu Rid je tukao žene

Biografija poznatog muzičara otkriva šokantne detalje: Lu Rid je tukao žene

Autor: | 13/10/2015

0

Autor biografije rok legende Lua Rida, Hauard Souns, tvrdi da je američki muzičar bio agresivan, naročito prema ženama.

U knjizi "Notes from the Velvet Underground: The Life of Lou Reed", Souns navodi da su mnogi Ridovi prijatelji i partnerke rekli da je osnivač čuvene njujorške grupe bio sklon nasilju.

Prema pisanju londonskog "Gardijana", knjiga govori o "umetnikovom kreativnom procesu, njegovom mentalnom sklopu, njegovoj biseksualnosti, tri braka i zavisnosti od droga i alkohola".

Souns je tokom rada na biografiji razgovarao sa 140 Ridovih bliskih ljudi i saradnika, uključujići članove benda i porodice, poznatih ličnosti, bivših žena i ljubavnica.

- Imao je običaj da vas pribije uza zid, da vam se unese u lice, udari, protrese. Jednom sam tako zaradila "šljivu" na oku - ispričala je Ridova prva supruga Beti Kronstad.

U knjizi, Alan Hajman, Ridov školski drug, takođe, svedoči o problematičnom ponašanju muzičara koji je na jednoj večeri u njegovoj kući udario svoju tadašnju devojku nekoliko puta u glavu jer ga je iznervirala svojim komentarima.

- Kada mu je moja žena rekla "Lu, ako budeš nastavio da je udaraš, moraćeš da odeš iz ove kuće", i nju je opalio u glavu - ispričao je Hajman.

Na osnovu ovih i mnogih drugih svedočenja, Stouns, čija će knjiga izaći iz štampe 22. oktobra, izgradio je jednu posve novu sliku o muzičaru, čoveku razdražljive prirode s naglim promenama raspoloženja.

- Obožavao sam njegovu muziku, ali morao sam da ispričam priču onako kako sam je otkrivao - rekao je Souns.

- Nakon njegove smrti o njemu se previše pozitivno pisalo. On je zapravo bio prilično neljubazan čovek. Pravi monstrum. Smatram da mu izraz čudovište u potpunosti odgovara - zaključio je Souns.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: lu rid

Pročitajte još