Dženifer Lorens otvoreno progovorila o seksizmu u Holivudu

Dženifer Lorens otvoreno progovorila o seksizmu u Holivudu

Autor: | 14/10/2015

0

Jedna od vodećih holivudskih zvezda Dženifer Lorens osvrnula se u autorskom tekstu za feministički sajt Lenny na seksizam u Holivudu.

Oskarovka je na sajtu koji je pokrenula Lina Danam pisala o nejednakosti u honorarima između glumaca i glumica, ali je priznala da o tome ranije nije govorila da joj ne bi prilepili etiketu da je "teška" ili "razmažena".

Lorens je rekla i da je posle hakovanja Sonija prošle godine saznala da je dobila manju platu od svojih kolega na filmu "Američka prevara", ali je naglasila da nije ljuta na "Soni" već na sebe.

- Lagala bih kada bih rekla da na moju odluku da postignem dogovor bez prave borbe nije uticala i želja da se dopadnem - navela je ona. 

- U tom trenutku, to mi se činilo kao dobra ideja sve dok na internetu nisam videla plate i shvatila da svaki muškarac sa kojim sam radila definitivno nije brinuo da li će ga neko shvatiti kao "teškog" ili "razmaženog".

Zvezda serijala "Igre gladi" dodala je da se muškarcima u industriji ne dopada kada je od nedavno počela da im govori šta misli o seksizmu u industriji, prenose agencije.

- Pokušavam da pronađem "sladak" način da kažem šta mislim i da me i dalje vole. Zaj… je to - napisala je ona.

- Mislim da nikada nisam radila za nekog muškarca koji je proveo sekund vremena razmišljajući o najboljem načinu kojim će izraziti svoje mišljenje. Njegovo mišljenje se jednostavno čuje.

Ona je navela i da ju je uvredio jedan od hakovanih imejlova "Sonija" gde se o koleginici Anđelini Džoli govori kao o "razmaženom derištu".

- Iz nekog razloga, jednostavno ne mogu da zamislim nekoga da to kaže o muškarcu - rekla je ona.

Lorens, koja je Oskara dobila za ulogu u filmu "U dobru i u zlu" ("Silver Linings Playbook") jedna je od najmlađih holivudskih zvezda i jedna od najplaćenijih. Ova 25-godišnjakinja je bila prva na ovogodišnjoj Forbsovoj listi najplaćenijih sa zaradom od 52 miliona dolara.

Ta zarada je i dalje gotovo 30 miliona dolara niža od zarade Roberta Daunija Džuniora koji je treću godinu zaredom na vrhu liste najplaćenijih.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin

Pročitajte još