Zbog čega Serena Vilijams i crveni tepih nisu u najboljim odnosima?

Zbog čega Serena Vilijams i crveni tepih nisu u najboljim odnosima?

Autor: | 20/10/2015

0

Američki “Harper's Bazaar” u novembarskom broju donosi veliku priču o slavnim ženama koje igraju po sopstvenim pravilima i koje su bile dovoljno hrabre da se upuste u takav način života. Među njima se našla i Serena Vilijams, poslednjih petnaest godina jedna od neprikosnovenih vladarki teniskih terena, koja je tokom blistave karijere osvojila čak dvadeset jedan grend-slem trofej, i to samo u singl konkurenciji.

- Nekad pobedim, a nekad i izgubim meč. Ranije sam burno doživljavala poraze, ali sa godinama sam naučila kako da smirim temperament. U stvari, i dalje radim na tome. Počela sam više da pazim na sebe dok sam se pre nekoliko sezona borila sa embolijom pluća, kada u pitanje nije bio doveden samo nastavak moje karijere, već i nastavak života - otkriva tridesetčetvorogodišnja teniserka, koja očigledno nema nameru da ide u penziju.

A uspesi su, u Sereninom slučaju, mnogo zavisili i od fizičke spremnosti. Kako kaže, na svom telu radi još od treće godine, kada je prvi put uzela reket u ruke. U editorijalu u novom broju magazina reket joj je poslužio i kao gitara. To je bila njena ideja. Duhovita je i vedra, uvek spremna za šalu, ali ima jedan problem s kojim nikako ne izlazi na kraj:

- Iako sam javna ličnost, postoji deo popularnosti sa kojim ne umem da se nosim. Crveni tepih. Kad god se nađem na njemu, postajem prilično nervozna. Nisam uspela da tu nervozu pobedim ni posle dvadeset hiljada puta, iako sam vrlo sigurna u sebe, u svoje telo i sve što nosim na njemu. To ipak nije moj prirodni teren. Ja sam rođena za tenis i nastojaću, kao i do sada, da budem najbolja u onome što radim - priznaje slavna teniserka.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Harper's Bazaar
Tagovi: serena vilijams

Najnovije vesti