Adel: Kada sreća album kvari

Adel: Kada sreća album kvari

Autor: | 26/10/2015

0


Singl "Hello" britanske pevačice Adel dominira na top listama širom planete i već do sada je imao neverovatnih 68 miliona pregleda. Međutim, osim uspeha koji je gotovo izgledan otkriveno je da dugoočekivani novi album Adel skupo koštao.

Adel je priznala da je malo falilo da album uopšte ne bude objavljen, jer je zbog mirnog porodičnog života pisala samo "dosadne" pesme. Izvori sada otkrivaju da je novi album pevačicu koštao četiri miliona funti, a najmanje pola od te sume potrošila je na materijal koji se na kraju nije našao na njemu.

Pored toga, Adel se tokom snimanja albuma udaljila od kolega, uspešnih muzičara koji su sa njom sarađivali, a koji nisu imali lepe reči za pop zvezdu kada je odbacila njihov rad.

- Prosečan trošak albuma zvezde njenog statusa je oko dva miliona funti. U ovaj album nisu uloženi samo krv, suze i znoj, veći i milioni funti koji su praktično bačeni. Rokovi su probijeni, a direktori izdavačkih kuća su čupali kose pitajući se da li će album ikada biti završen - kaže jedan izvor iz muzičke industrije.

Adel je i sama priznala da je dosta materijala završilo u smeću.

- Napisala sam mnogo pesama koje nisu ušle na album jer jednostavno nisu bile dovoljno dobre. Napisala sam album o majčinstvu, ali to je bilo dosadno, pa sam ga odbacila. Mislila sam da sam ostala bez ideja - kazala je ona.

- Glavni problem je što je Adel srećna, pa nije mogla da piše - kaže izvor i dodaje:

- Ranije je pisala samo o propalim vezama i tužnom životu, a u sledećem trenutku ima 22 godine, deset Gremija, Oskara, Zlatni globus, milione funti, kao i partnera i bebu. U njenom privatnom životu sve je išlo kako treba, ali u njenom kreativnom životu sve je bilo pogrešno. Izgubila je pravac i inspiraciju. Zamolila je mnoge važne ljude iz industrije za pomoć, i oni su joj pomogli. Ali, ona je onda odbacila njihov rad. Zbog toga su mnogi bili ljuti.

Među njima je bio i legendarni Fil Kolins, koji je ispričao:

- Pozvala me je i pitala da li mogu da pišem sa njom. Dala mi je deo muzike da završim, a onda mi se više nije javljala. Na kraju mi je rekla da se seli i da joj beba oduzuima previše vremena, te da nema vremena da se bavi muzikom. A sada čujem da objavljuje album. Znam da ja nisam na njemu.

Adel je naljutila i frontmena grupe Blur Dejmona Albarna, koji je rekao da je takođe sarađivao sa njom za novi album, ali da sumnja da će njegov materijal biti iskorišćen. Sličnu sudbinu imali su i Farel Vilijams i renomirani tekstopisac Dajen Voren, koji sada o Adel nemaju lepo mišljenje.

U međuvremenu se na internetu se pojavio šaljivi video koji u “mash-up” tehnici spaja Lajonela Ričija, poznatog po pesmi takođe nazvanoj “Hello”, i mladu Adel koja mu spusta slušalicu.

Video je, naravno, ubrzo postao viralan, a na njega je reagovao i sam Lajonel Riči, koji je na Instagramu objavio sliku iz svog videa pored slike Adel i, osvrćući se na reči svoje
pesme, napisao:

- HELLO @adele is it me you’re looking for… #hello”.

A video posted by lionelrichie (@lionelrichie) on Oct 24, 2015 at 4:37pm PDT

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty, Promo hellomagazin
Tagovi: adel hello