Sofija Vergara: Moderna Pepeljuga

Sofija Vergara: Moderna Pepeljuga

Autor: | 01/11/2015

0


Kolumbijska zvezda Sofija Vergara, koja je talentom, seksepilom i upornošću uspela da pokori Holivud, uživa status zvezde malih, ali i velikih ekrana, a ove godine proglašena je za najplaćeniju glumicu u industriji zabave.

Iako je očigledno da su fizički atributi bili njena ulaznica u svet šou-biznisa, šarm i harizma sa kojima je rođena usadili su njen dopadljiv lik u srca milionske publike, koju je oduševila ulogom Glorije u seriji “Moderna porodica” i pokazala kako seksi žena može da bude duhovita, a da istovremeno duhovitosti utka notu seksepila.

Iako danas uživa status globalne zvezde, dugogodišnji put do uspeha za samouverenu Latinoamerikanku bio je posut trnjem, koje je ponekad bilo oštro, nekada tupo, a nekad i puno otrova. Rođena u industrijskom lučkom gradiću Barankilji na severu Kolumbije, Sofija je vodila život prosečne Latinoamerikanke u brojnoj porodici i rano je počela da se osamostaljuje.

Sa samo osamnaest godina udala se za Džoa Gonzalesa, srednjoškolsku ljubav, za koju je verovala da će trajati do kraja života. Sina Manola dobili su 1993. godine, ali je posle proslave njegovog prvog rođendana par odlučio da se razvede. Majčinska borbenost hrabrila ju je da ostane u domovini i svom jedincu obezbedi najbolji mogući život, ali je ubistvo njenog starijeg brata Rafaela, prilikom pokušaja otmice 1998. godine, u trenutku raspršilo njene iluzije da će se to ikada desiti.

Istog dana Sofija je odlučila da učini nešto drastično kako bi sinu i porodici omogućila bolji život. Sa nešto stvari, koje je ponela uz pomoć majke i sestre, sa sinom u naručju preselila se u Majami, gde je počela da gradi karijeru modela i televizijskog lica. Stres i neizvesnost, ali i neprestana borba, uklonili su joj prepoznatljivi osmeh sa lica kada joj je dijagnostifikovan tumor tiroidne žlezde, zbog čega je hitno operisana. Uz podršku voljenih, bolest je uspešno izlečena, a glumica i danas prima svakodnevnu terapiju čiji je cilj prevencija povratka bolesti.

Posle dužeg perioda neizvesnosti, zrele tridesete i početak četrdesetih doneli su joj satisfakciju na profesionalnom planu i angažmane kojima je zauvek odagnala egzistencijalni strah. Mada je izgledalo da je niz loših događaja završen, bivši verenik lepe glumice Nik Loeb jasno joj je stavio do znanja da nema mesta opuštanju kada je početkom godine protiv nje podneo tužbu kojom traži starateljstvo nad embrionima koje su njih dvoje odlučili da zamrznu tokom veze. Glumica je, inače, želela da oni budu uništeni. Ovo je prvi slučaj borbe za oplođene jajne ćelije u istoriji svetskog pravosuđa, a njegov epilog biće poznat za nekoliko meseci, kada slučaj bude okončan.

Za razliku do prethodnih godina, kada je burne prepreke savladavala isključivo u krugu porodice, najveću podršku u ovoj borbi, osim od sina Manola, dobija od sadašnjeg emotivnog partnera Džoa Manganijela, sa kojim se verila prošle godine na Badnje veče. Pet godina mlađi glumac osvojio je srce jedne do najlepših žena u šou-biznisu i par će 22. novembra stati pred oltar i izgovoriti sudbonosno “da”. Buduća mlada priželjkuje da se sa svojim izabranikom ponovo ostvari u ulozi majke, u čemu će im pomoći surogat majka, jer joj zdravstveno stanje ne dozvoljava da iznese trudnoću.

Uzbudljiva životna priča Sofije Vergare učinila ju je voljenom Pepeljugom modernog doba, koja je na korak od trenutka u kome će zablistati u ljubavnoj priči svog života. Na nedavno pitanje novinara britanskog “Independenta” da li oseća da je konačno pronašla princa sa pravom cipelicom, lepa glumica bila je krajnje iskrena:

- U ljubavi nikada ne možete da znate šta vas očekuje, ali u ovom trenutku sam sigurna da sam pronašla ono što sam dugo priželjkivala i nadam se da će naša priča, poput Pepeljugine bajke, imati srećan kraj.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Getty, Promo Martha Stewart
Tagovi: sofija vergara