Dubaji otvara tematski park sa atrakcijama iz popularnih filmova i serija

Dubaji otvara tematski park sa atrakcijama iz popularnih filmova i serija

Autor: | 06/11/2015

0


Vožnje i atrakcije, koje se temelje na popularnim filmovima i TV serijama, poput "Osmog putnika", "Planeta majmuna", "Titanika" i sličnih uskoro će žariti i paliti Bliskim istokom.

Naime, filmska kompanija "20th Century Fox" najavila je početak izgradnje tematskog parka i odmarališta u Dubaiju, koji će koštati oko 850 miliona dolara, a svoja bi vrata trebalo da otvori 2018. godine.

Ova odluka nimalo ne čudi, s obzirom da je nedavno i konkurentski studio "Lionsgate" najavio gradnju tematskih parkova u SAD-u i Kini, koji će se svoje atrakcije bazirati na popularnom filmu "Igre gladi".

Oism njih i Universal sledeće godine otvara tematski park na svom tlu u Holivudu, koji će sve fanove, između ostalog, uvesti u čarobnjački svet Harija Potera.

Park u Dubaiju će moći da pohvali nizom tematskih celina, s raznim atrakcijama, restoranima, trgovinama, hotelima. Osim gore pomenutih filmova i serija, atrakcije će se bazirati i na sledećim: "Rio", "Predator", "Noć u muzeju" te "Simpsonovi".

Najpopularnija franšiza ove frime, poznata pod imenom "Avatar", neće se naći u sklopu parka, jer likovi i materijali iz mega hita reditelja Džejmsa Kamerona, su licencirani te će biti predstavljani kao atrakcija u tematskom parku Volta Diznija.

Do sada najviše zanimanja je izazvao Titanik, a glavni i odgovorni tvrde kako se izrađuju simulatori, koji će posetiocima omogućiti da dožive kako je to bilo voziti se na ovom brodu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Promo hellomagazin
Tagovi: dubaji film

Pročitajte još

Najnovije vesti