Tranrodne osobe protiv Kejtlin Džener: TI si uvreda za žene

Tranrodne osobe protiv Kejtlin Džener: TI si uvreda za žene

Autor: | 14/11/2015

0


Udruženje transrodnih osoba održalo je humanitarni koncert za sve obolele od HIV-a, AIDS-a, ali i raznih bolesti sa kojima se susreću članovi LGBT zajednice. Međutim, kada je Kejtlin Džener održala govor na početku koncerta članovi udruženja su negodovali.

Kejtlin Džener je održala govor na humanitarnom koncert u Čikagu, koji je organizovalo udruženje transrodnih osoba. Nakon njenog izlaganja usledile su burne reakcije članova udruženja.

- Ti si uvreda za transrodne osobe, ti si uvreda za žene - ove reči su članovi udruženja uputili Kejtlin Džener.

Humanitarni koncert je namenjen obolelima od HIV-a, AIDS-a ali i raznim problemima sa kojima se suočavaju članovi LGBT organizacije.

U videu koji je putem društvenih mreža dospeo u javnost, može se čuti kako transrodne osobe protestuju protiv Kejtlin Džener, jer ne žele da ona predstavlja udruženje.

- Nemate pravo da nas predstavljate - uzvikivali su članovi udruženja.

Članovi udruženja transrodnih osoba pod nazivom "Ja nisam Kejt" objasnili su da Kejtlin Džener zahvaljujući bogatstvu može sebi da obezbedi sve, te i da se promoviše, što jedna prosečna transrodna osoba ne može.

- Kejtlin Džener živi u vili i njeno bogatsvo se meri milionima. Dok 41 odsto transrodnih osoba živi na ivici egzistencije, bore se sa tim da ne postanu beskućnici, a čak 50 odsto živi sa 10 dolara godišnje - piše na zvaničnoj stranici udruženja na Fejsbuku.

Transrodne osobe su besne na Dženerovu zbog komentara o ljudima koji koriste socijalne usluge, posebno oni u Čikagu, koje je spomenula u svom rijalitiju "Ja sam Kejt".

- Ona je bogata bela žena koja misli da transrodnu osobu samo treba izvići sa ulice, kako bi prestala da bude lenja, a ne zna da te osobe teško dolaze do posla - objasnili su članovi udruženja.

Podsetimo, Kejtlin Džener je dobila nagradu za hrabrost u julu, a u oktobru je dobila nagradu za ženu godine od jednog časopisa, koji ju je proglasio šampionom transordnih osoba.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash hellomagazin
Tagovi: Kejtlin Džener