Bivši telohranitelj princeze Dajane: Upozoravao sam je da ne šalje pisma ljubavniku

Bivši telohranitelj princeze Dajane: Upozoravao sam je da ne šalje pisma ljubavniku

Autor: | 15/11/2015

0

Džejms Hjuit, oficir britanske vojske s kojim je pokojna princeza Dajana bila je pet godina u tajnoj vezi, a koji sada prodaje njena pismaokarakterisan je kao lažov zbog te svoje namere. Princezin telohranitelj, Ken Varf, tvrdi da ju je upozorio da bivšem ljubavniku ne piše ta pisma.

- Dajana je obožavala da piše pisma. Više puta sam joj rekao, kao i njeni bliski prijatelji, da su ta pisma greška i da mora da bude pažljiva - rekao je Varf, koji je radio za princezu sedam godina, od 1987. godine.

Njen telohranitelj tvrdi da je upozorio i Hjuita u vezi sa njihovim odnosom, i najavljivao mu da se to neće dobro završiti.

- Džejms je delovao zaljubljenije nego ona, i verovao je da će se Dajana razvesti od Čarlsa i da će njih dvoje živeti srećno do kraja života na farmi u Devonu - rekao je Varf.

- Rekao sam mu da nema šanse da se to dogodi. Sećam se da sam mu rekao: "Kada bude gotovo - gotovo je, Džejmse - samo uradi pravu stvar".

Nakon što je Hjuitova veza sa Dajanom počela sredinom 1980. godina, Varf je uvideo da će takva stvar, ukoliko Hjuit iz svega toga ne izađe brzo i graciozno, uništiti njegovu karijeru, život i život njegove porodice.

- Nažalost, nije me slušao, i sada se sve izdešavalo manje-više na isti način kojeg sam se pribojavao - priznao je Varf.

Telohranitelj je jednog vikenda išao sa princezom i Hjuitom u kuću u Devonu.

- To je bila tradicionalna kuća, sva u hrastovini, i svaki član njegove porodice je znao za njihovu vezu - rekao je princezin telohranitelj.

Godine 1991. Dajana je okončala vezu telefonskim pozivom. Varf se prisećao kako je Džejms bio u potpunom stanju depresije posle toga.

- Dajana me je zamolila da odem na večeru sa njim i naglasim kako se cela stvar mora okončati dostojanstveno zbog svih koji su bili upleteni. Mogao sam da vidim da će bilo kakav pokušaj oživljavanja te veze biti katastrofalan. Rekao sam: 'Ti si bio u vezi sa princezom. Mnogi bi rekli da je to ludilo ili velika privilegija. U svakom slučaju, morate da živite sa svojim uspomenama, budete zahvalni i ostavite to u prošlosti - zaključio je Ken Varf.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: princeza Dajana