I Barak Obama peva na novom albumu grupe "Koldplej"

I Barak Obama peva na novom albumu grupe "Koldplej"

25/11/2015

0


Na novom albumu britanske rok grupa "Koldplej" (Coldplay), koji će izaći 4. decembra, naći će se i hrišćanska pesma "Amazing Grace" u izvođenju američkog predsednika Baraka Obame.

Kako prenose britanski mediji, Obama će se tako pridružiti podužoj listi umetnika koji će gostovati na albumu "A Head Full of Dreams", među kojima su Bijonse, Noel Galager ali i glumica Gvinet Paltrou bivša supruga pevača Krisa Martina.

Pesmu "Amazing Grace", koja je postala himna boraca protiv robovlasništva, američki predsednik je otpevao prošlog juna, na sahrani jedne od žrtava rasističkog napada na crkvu u Čarlstonu koji je posebno potresao Ameriku.

U intervjuu za magazin "San", frontmen benda Kris Martin je objasnio da su izabrali "trenutak kada predsednik (Obama) peva 'Amazing Grace' u crkvi, jer to ima istorijski značaj".

- Obama obožava "Koldplej" i drago mu je što će biti deo jednog muzičkog i istorijskog događaja. Svi u grupi su jako uzbuđeni. Morali su da dobiju odobrenje od Obame i crkve u Čarlstonu - ispričao je listu izvor blizak bendu.

Komentari (0)

Loading
Hellomagain.rs/story.rs/NP Getty