Majkl Kejn otkriva tajnu Kristofera Nolana

Majkl Kejn otkriva tajnu Kristofera Nolana

Autor: | 04/12/2015

0

Kristofer Nolan je englesko-američki filmski režiser, scenarista i producent, poznat po filmu "Memento" iz 2000. godine, a zatim i po filmovima koji su usledili: Insomnia (2002.), The Prestige (2006.), The Dark Knight Trilogy (2005.–2012.), kao i Inception (2010.) i Interstellar (2014.).

Sa slavnim glumcem Majkl Kejnom, sarađivao je tokom rada na šest filmova, pri čemu se vremenom među njima stvorilo prijateljstvo. Bez obzira na to, izgleda da je Nolan po pitanju svog rada veoma tajnovit, toliko da ni Kejnu tokom zajedničke večere nije otkrio detalje u vezi projekta na kom radi. The Hollywood Reporter je objavio Kejnove reči:

- On ima novi film. Večerao sam sa njim sinoć…i on je bio u potpunosti tajnovit, i nikada mi ne kaže ništa. Ne znam (ako postoji uloga). Neće mi reći.

A onda je usledila zanimljiva priča, koja je predstojila snimanju filma Batman Begins (2005.), kada su se zapravo, on i Kristofer Nolan upoznali:

- Mi (Kejn i njegova žena Šakira) smo bili u našem mestu na selu (u Engleskoj) i Kristofer  je imao mesto u selu blizu nas; Nisam to znao. Ali jednog nedeljnog jutra, pokucao je na vrata, i tamo je stajao ovaj čovek, sa scenarijem u ruci. I on je rekao, ’Ja sam Kris Nolan. Imam scenario i želim da ga uradite.’ Ja sam rekao, ’Kako se zove?’ On je rekao, Batman Begins. I ja sam pomislio u sebi, ‘Ti ćeš biti prokleti batler. Znam to.’ Pa sam rekao, ’ Šta ću igrati, Kris?’ On je rekao, ‘Batlera.’ I naravno pročitao sam ga i batler je Betmenov očuh.

Koliko je neobičan Nolan, govori i činjenica koju je Kejn dodao, a to je da Nolan nije želeo da mu ostavi scenario, već je želeo da ga pred njim pročita.

- I to je prva stvar koju sam otkrio kod Krisa: On je najtajnovitija osoba na Zemlji. Znam ga tako dobro, večerao sam sedeći pored njega, prošle noći, tokom tri sata. I ništa ne znam u vezi njegovog sledećeg projekta - prokomentarisao je Kejn.

Sve u svemu, lepo prijateljstvo, a nadamo se da će sa napredovanjem pomenutog projekta, novosti pristizati i do Majkla Kejna i do znatiželjne filmske publike.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/splash hellomagazin
Tagovi: kristofer nolan