Ona je hodala po "divljoj strani" i bila Vorholova superzvezda

Ona je hodala po "divljoj strani" i bila Vorholova superzvezda

Autor: | 07/12/2015

0


Transrodna glumica Holi Vudloun (Holly Woodlawn), koja je inspirisala Lu Rida za pesmu "Walk on the wild side" i glumila u filmovima Endija Vorhola, preminula je od raka u 70. godini, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Rođena u Portoriku kao Aroldo Santjago Franseski Rodriges Danakl, uzela je novo ime pošto je napustila kuću u 15. godini i auto-stopom došla u Njujork.

U intervjuu za Gardijan 2007. je rekla da je bila veoma srećna kada je postala "Vorholova superzvezda" i da se osećala kao Elizabet Tejlor.

- Nisam znala da ne samo da neće biti novca, već da će zvezda sijati dve sekunde i da je to to. Ali vredelo je, droge, žurke, bilo je čudesno - rekla je Vudloun.

Ona jer rekla da Rida nije upoznala sve do objavljivanje pesme 1972. godine.

Uprkos povoljnim kritikama za pojavljivanje u Vorholovim filmovima "Treš" (Trash) i "Vomen in revolt" (Women in Revolt), nije imala uspeh u mejnstrim filmovima.


Ipak, u devedesetim se pojavila u dva nezavisna filma "Twin Falls Idaho" i "Billy's Hollywood Screen Kiss", kao i u seriji "Transparent", koja je dobila nagradu Zlatni globus, o ocu koji je postao transrodna osoba.

Džo Dalesandro, takođe Vorholova zvezda, rekao je da ju je posetio u bolnici. Njih dvoje u filmu "Treš", u Vorholovoj produkciji i režiji Pola Morisija, glume par koji živi u njujorškom Ist Villiždu u potrazi za hranom i drogom.

Vudloun je preminula juče u Los Anđelesu pošto se borila s rakom mozga i jetre, rekla je njena prijateljica Marijela Huerta.

Priča o njenom dolasku u Njujork je ovekovečena u početnim rečima Lu Ridove pesme: "Holi je došao iz Majamija, Floride. Stopirala je širom SAD. Iščupala obrve uz put. Obrijala noge i tako je on postao ona".

Komentari (0)

Loading
story.rs/NP hellomagazin
Tagovi: kultura

Pročitajte još

Najnovije vesti