Porše Dženis Džoplin od danas na prodaji

Porše Dženis Džoplin od danas na prodaji

Autor: | 10/12/2015

0


Psihodelični porše koji je nekad vozila legendarna Dženis Džoplin od danas je na aukciji u njujorškoj kući Sotbi. Reč je o modelu 356C 1600 kabriolet koji je procenjen na više od 400.000 dolara.

Iako je pevala o mercedes bencu, slavna pevačica je 1968. godine ipak kupila drugi luksuzni automobil proizveden u Nemačkoj. Pošto joj je bela boja bila previše dosadna, rešila je da promeni karoseriju, ali na njen način. Dala je svom prijatelju da preko celog automobila u jarkim bojama oslika nju i članove benda, sa rojevima leptira i meduzama. Jasno je da ovaj automobil nadilazi i umetnost, i pop kulturu, i muziku. Dženis je stalno vozila porše koji je obično bio parkiran ispred holivudskog hotela u kojem je umrla 1970. godine pošto se predozirala heroinom.

Automobil je kasnije pripao njenoj porodici koja ga je pozajmila Kući slavnih rokenrola u Klivlendu. Tamo je stajao do 1995. godine, a sada su odlučili da ga prodaju. Verovatno će već danas neki vatreni obožavalac čuvene pevačice za njega izdvojiti čitavo bogatstvo.

Zanimljivo da je jedan od velikih hitova posvećen rivalskom Mercedesu.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Getty

Pročitajte još