Revija kraljevskog nakita na dodeli Nobelove nagrade

Revija kraljevskog nakita na dodeli Nobelove nagrade

Autor: | 12/12/2015

0


Ceremonija dodele Nobelove nagrade upriličena je juče u Stokholmu, a tradicionalno je održana u Koncertnoj dvorani na godišnjicu smrti osnivača prestižnih priznanja Alfreda Nobela. Nobelov banket inače se smatra jednim od najglamuroznijih događaja u svetu, kojem uglavnom prisustvuju državnici, ali i predstavnici kraljevskih porodica.

Žene Švedske su za ovu priliku ponele najbolje toalete i izvukle kolekciju porodičnih skupocenih dragulja s kojima su upriličile svečanost Kraljica Silvija (71), Princeza Viktorija (38), Princeza Madlen (33), njihova sestra Princeza Sofija (30).


Švedska prestolonaslednica Viktorija, ćerka kralja Karla Gustava XVI udata je za bivšeg instruktora fitnesa Danijela Vestlinga. Princeza je po drugi put u drugom stanju, a na ceremoniju je došla u dugoj haljini u boji šljive. Tijara koju je princeza za ovu priliku je izrađena od mnoštvo dijamanata, koja je poklon njene pake Princeze Sibile. Impresivna ogrlica koju je nosila je kombinacija dijamanata sa draguljima ametista. Ametist je ljubičasti (purpurni), najvredniji varijetet kvarca.

Princezu Sofiju je oženio švedski princ Karl Filip koji je jedini sin kralja Karla Šesnaestog Gustava i kraljice Silvije. Sofija je za ovu priliku odabrala je dugu crnu haljinu potpisa poznate modne kuće „Oscar de la Renta". A što se nakita tiče izabrala je tijaru od dijamanata u kombinaciji sa smaragdom i iste takve minđuše. Nešto diskretniji, ali ništa manje vredniji. Ovaj komplet nakita je sprecijalno izrađen povodom njenog venčanja. Broš je takođe izrađen od dijamanata.



Princeza Madlen je udata za američkog bankara britanskog porekla Kristofer O'Nila, blistala je glamuroznoj dugoj haljini sive boja, koja je ukrašena sa pet velikih akvamarin dragulja u kombinaciji sa dijamantima i dijamantskim naušnicama.

Kraljica Silvija se za ovu svečanost opredelila za glamuroznu dugu crvenu haljinu i za svoje godine izgledala je fenomenalno. Od nakita je nosila tijaru „Nine Prong"koja ima neverovatnih pet stotina dijamanata. Oko vrata imala je skupocenu ogrlicu od trideset velikih dijamanata u nizu i minđuše koje su u kompletu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Getty