Dženifer Lorens o Holivudu: Mrzim što je u centru pažnje uvek nečija težina

Dženifer Lorens o Holivudu: Mrzim što je u centru pažnje uvek nečija težina

Autor: | 30/12/2015

0

Dženifer Lorens, zvezda popularnih "Igara gladi", u svetu šoubiznisa je poznata po svom oštrom jeziku, a iako je više puta isticala koliko voli svoj posao, ne krije i ono što je nervira.

25-godišnja oskarovka se tako osvrnula na polnu diskriminaciju koja vlada u filmskoj industriji, ali i konstantnu holivudsku opsesiju kilogramima.

- Mrzim to što je u centru pažnje filmskog sveta uvek težina i veličina koju glumica nosi. Glumica ne mora da bude mršava da bi bila atraktivna, to šalje potpuno pogrešnu poruku mladim ženama. Važno je da se, kao glumice, ostvarimo u najboljem smislu kroz naš talent, a ne kroz fizički izgled - odbrusila je kritičarima i previše mršavim koleginicama u jednom intervjuu.

Iako je ove godine najbolje plaćena glumica na svetu, Dženifer se prethodno takođe oštro obrušila i na neravnopravnost u prihodima između muških i ženskih holivudskih zvezda.

- Naravno da sam svesna da filmske zvezde zarađuju previše u odnosu na ostatak sveta. Ali, u pitanju je princip. Ne podnosim nepravdu. Nema to veze sa zahvalnošću - volim svoj posao i zahvalna sam što mogu da živim od njega - rekla je Dženifer.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images

Najnovije vesti