Stroga i dosledna: Zašto je kraljica Elizabeta raskinula 57 godina dugu saradnju

Stroga i dosledna: Zašto je kraljica Elizabeta raskinula 57 godina dugu saradnju

Autor: | 12/01/2018

0

Kompanija koja je britansku kraljevsku porodicu decenijama snabdevala donjim vešom ostala bez prestižnog posla.

"Rigbi i Peler" kompanija koja proizvodi donji veš čitavih 57 godina bila je "zvanični snabdevač" britanske kraljice i drugih dama iz kraljevske porodice, ali kada je Džun Kenton, koja je ovu kuću transformisala u vodeći svetski brend na ovom polju, napisala knjigu, saradnja je prekinuta.

Kentonova ima 82 godine i ostala je u upravnom odboru "Rigbija i Pelera" i nastavila da vodi brigu o brushalterima za kraljicu čak i posle 2011, kada je većinski paket deonica kupila belgijska kompanija Van de Velde.

Poslovni odnos Džun Kenton s kraljicom Elizabetom II završen je ubrzo pošto je u martu 2016. objavljena njena knjiga pod naslovom "Storm in a D-Cup" ("Oluja u D-korpi"), piše "Dejli ekspres".

Kentonova i njen suprug kupili su 1982. kompaniju "Rigbi i Peler" za 20.000 funti, a 29 godina kasnije, svoj udeo Džun Kenton prodala je za osam miliona funti.

Ali, u utorak je otkriveno da je kompanija izgubila "kraljevske preporuke" koje je imala od 1960. godine, jer je Kentonova pisala o uzimanju kraljičinih mera, detaljno opisujući kako je kraljica tada bila polugola, a da su se u prostoriji nalazili i njeni korgiji.

U knjizi su takođe izneti i intimni detalji o probama princeze Dajane, Kraljice Majke i princeze Margarete.

Kentonova je promovisala knigu predstavljajući se kao vodeći britanski "si*olog", a jedan od slogana bio je da i "najvećim damama treba dobra podrška", a detaljno je opisivala i prvu probu sa kraljicom koja sada ima 91 godinu.

-Treba li da vam kažem šta radim?, pitala je kraljica Kentonovu. -Pravim se da slušam Margaretu, i onda, kad ona izađe, poručim ono što želim.

U intervjuima, Kentonova je otkrila i da je Ledi Di ne samo dolazila na probe, već i poručivala kupaće kostime dizajnirane u Izraelu i prihvatala reklamne plakate na kojima su bile manekenke u donjem vešu i kupaćim kostimima, da bi ih dala prinčevima Vilijamu i Hariju koji su u to vreme bili na Itonu.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty