Viktorija Bekam razbesnela fanove: Trebala bi da promovišeš zdravlje, a ne poremećaje u ishrani!

Viktorija Bekam razbesnela fanove: Trebala bi da promovišeš zdravlje, a ne poremećaje u ishrani!

Autor: | 15/01/2018

0

Fanovi su napali modnu dizajnerku Viktoriju Bekam pošto je objavila fotografiju manekenke koja nosi njenu novu kolekciju 'VB Eyewear'. Tvrde da Bekam pokreće neodgovorne kampanje koristeći super mršave i 'bolesne' modele da nose njenu odeću.

- Upravo ove fotografije su razlog zašto moja već sitna ćerka misli da treba da jede manje - rekla je jedna majka Viktoriji.

Dok su neki obožavaoci pohvalili dizajnerku zbog naočara koje je kreirala, drugi su rekli da su fotografije kojima reklamira novu kolekciju odvratne.

- Molim te, budi odgovorna i koristi zdrave manekenke. Volim da pratim tvoj rad, ali ovo nije smer kojim bi trebala da ideš u sadašnjem svetskom raspoloženju u kojem se trude da promovišu pozitivnu sliku tela mladim devojkama i ženama i da ih tako osnaže. Ovo je 2018. Tvoja kampanja je razočaravajuća - rekli su ljutiti fanovi Viktoriji Bekam.

Još jedna majka je istakla kako nije uopšte primetila naočare nego joj je manekenka odmah 'upala u oči'.

- Bolesno mršava. Treba da te bude sramota što promovišeš poremećaje u ishrani. Mlađa ćerka ti je teža od modela. Sramota - zaključila je.

Neki smatraju da modeli ipak nisu tako mršavi i da ih odeća i osvetljenje čine tanjima. Britanska dizajnerka još nije komentarisala kritike s kojima se suočila i 2015. godine. Sama je prethodno govorila protiv zapošljavanja premršavih modela.

Tvrdila je da su se modne agencije pre revija i snimanja pobrinule da su sve odrabrane manekenke zdrave. Bekam je 2010. rekla kako je deo kampanje 'Zdravo je lepota' koje je pokrenulo Veće modnih dizajnera Amerike i zabranilo nezdravo mršavim modelima da učestvuju u revijama.

Samu dizajnerku su fanovi kritikovali zbog izgleda i isticali kako je tanka poput manekenki koje nose njene kreacije. Bekam je na to odgovorila kako nema problema sa ishranom i samo je pod stresom pa jede na brzinu između silnih obveza.

hellomagazin.rs guliver/splash/getty
Tagovi: viktorija bekam