Dvorskim pravilima nema kraja: Zašto Megan ipak neće nositi tijaru na venčanju

Dvorskim pravilima nema kraja: Zašto Megan ipak neće nositi tijaru na venčanju

Autor: | 16/01/2018

0

Iako je nedavno objavljena fotografija Megan Markl sa maturske večeri na kojoj nosi tijaru,  izazvala mnogo pažnje  jer su je mnogi shvatili kao sudbinsko predskazanje, buduća vojvotkinja od Saseksa neće nositi tijaru na svom venčanju.

Stručnjak Grant Harold za "The Mirror" objašnjava kako postoje stroga pravila kada je ovaj prestižni komad nakita u pitanju.

-Tijare ukrašene dijamantima ne nose se danju, već su rezervisane isključivo za večernje prilike, što znači da ih dame s dvora ne mogu nositi na venčanju. Još važnije, one su rezervirane samo za udate žene, izjavio je Grant Harold i pojasnio kako je došlo do tog pravila.

-Za udate žene tijara je označavala status - svi su mogli jasno da vide  da su zauzete i da više ne traže supruga. S druge strane, dijamanti na ženinoj glavi potencijalnim udvaračima, signalizirali su da se ne bi smeli udvarati dotičnoj dami- tvrdi Harold.

Kejt Midlton je na svom na venčanju 2011. nosila Cartier Halo Scroll tijaru sa hiljadu dijamanata, te mnogi smatraju da ce kraljica Elizabeta ispuniti želju bivšoj glumici.
Hellomagazin.rs/M.M Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: megan markl