Serena Vilijams: Moja ćerka će, na mom primeru, znati kako da se izbori za sebe i druge

Serena Vilijams: Moja ćerka će, na mom primeru, znati kako da se izbori za sebe i druge

Autor: | 25/01/2018

0


Serena Vilijams je iz svog doma u Americi ušla u mali "tviter rat" sa Tenisom Sandgrenom, senzacionalnim četvrtfinalistom Australijan Opena.

Američka teniserka koje ove sezone ne igra na terenima u Melburnu očigledno pomno prati šta se dešava na prvom grend slemu sezone, pa joj tako nije promakla ni bura koja se digla oko tviteraške prošlosti 96. tenisera sveta, piše B92.

On je između ostalog bio optžen za niz rasističkih i homofobičnih tvitova, kao i onih u kojima je davao podršku pojedinim ultradesničarskim pokretima. U međuvremenu, on je izbrisao sporne tvitove naglasivši da želi "čist početak", a potom je na konferenciji za medije u saopštenju koje je pročitao sa telefona, napao i novinare.

A post shared by atpworldtour (@atpworldtour) on Jan 22, 2018 at 4:57am PST

U jednom od spornih tvitova iz 2015. godine Tenis je prozvao i Serenu Vilijams nazvavši njeno "urlanje" posle jednog poena prema protivnici Roberti Vinči "odvratnim".

Da Serena neće ćutati moglo je da se nasluti iz njenog tvita koji je objavila baš u vreme kada je Sandgren igrao meč četvrtfinala protiv Čunga u kojem je poražen u tri seta..

-Prebacujem kanal, pisalo je u njemu.

Tek nešto kasnije, Amerikanka je rešila da Tenisu direktno "izađe na crtu" i obrati mu se sledećim citatom:

-Zrelost je biti u stanju izviniti se i priznati kad nisi u pravu jer tako znaš da te greške koje činiš ne definišu. Potom je dodala i svoje reči: -Tenis Sandgren, meni izvinjenje nije potrebno. Međutim, postoji velika grupa drugih koji zaslužuju izvinjenje. Ne mogu da gledam svoju ćerkicu i da joj kažem kako sam rešila da se povučem i da sve prećutim. Ne! Ona će znati kako da se izbori za sebe i druge na mom primeru, porčila je Vilijamsova

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Twitter
Tagovi: serena vilijams