Lord i Džej Zi neće nastupiti na jubilarnoj 60. dodeli Gremi nagrada?

Lord i Džej Zi neće nastupiti na jubilarnoj 60. dodeli Gremi nagrada?

Autor: | 28/01/2018

0

Pevačica Lord objavila je da ipak neće nastupiti na večerašnjoj, jubilarnoj 60. dodeli Gremi nagrada.

Lorde je nominovana u kategoriji albuma godine, a u konkurenciji su još Džej Zi, Kendrik Lamar, Bruno Mars i Čajldiš Gambino.

Lord je, prenosi "TMZ", dobila ponudu organizatora da nastupi "kao jedna od učesnica" u okviru odavanja počasti nedavno preminulom Tomu Petiju.

 

Problem? Lord bi tako bila jedina nominovana za album godine, kojoj nije dozvoljeno da ljudski izvede celu jednu sopstvenu pesmu. Četvorica preostalih dobili su ponudu da nastupe sa celom pesmom po izboru.

Džej Zi je u međuvremenu odbio, a sada ni Lord neće biti na sceni.

 

Na dodeli Gremi nagrada koja će se održati večeras, 28. januara, sve žene imaće belu ružu, u znak podrške pokretu #TimesUp, piše magazin "El".

Ruže su odabrane kao simbol otpora, a bela boja jer su je nosile sifražetkinje na protestima za borbu za ženska prava. Bele ruže su i simbol mira i nade, a ideju su pokrenule Meg Harkins i Karen Rajt.

 

"Moramo da stavimo do znanja svima onima koji se ne osećaju prijatno na svom radnom mestu da ima ljudi koji ih podržavaju", rekla je Harkinsova za "Bilbord".

Time's Up je kampanja protiv seksualnog uznemiravanja i rodne neravnopravnosti, koju podržavaju brojne poznate ličnosti. Keli Klarkson, Lady Gaga, Sindi Loper samo su neke od poznatih dama koje će se na dodeli Gremija pojaviti noseći belu ružu.

hellomagazin.rs guliver/getty

Pročitajte još

Najnovije vesti