Princ Hari zaratio sa porodicom:  Pozivnica koja je izazvala burne reakcije u palati

Princ Hari zaratio sa porodicom: Pozivnica koja je izazvala burne reakcije u palati

Autor: | 06/02/2018

0


Nekadašnja vojvotkinja od Jorka, bivša supruga princa Endrjua (drugog sina kraljice Elizabete) sa kojim je bila deset godina u braku, majka princeza Beatris i Judžin, pojaviće se na venčanju Megan Markl i princa Harija, koje će biti održano u dvorcu Vindzor. Ova pozivnica izazvala je burne reakcije u palati, a njenom dolasku posebno su se protivili stariji muški članovi, suprug kraljice Elizabete princ Filip i njihov sin princ Čarls.


Izgleda da po uzoru na svoju buduću suprugu Megan Markl, sada i princ Hari ne mari za protokole i naredbe, pa je bivšoj strini ipak poslao pozivnicu.

-Hari je doneo svoju odluku. Želi da vidi Saru (Ferguson) na svom venčanju i tako će i biti. Bilo kakve spekulacije oko njenog nedolaska su tek puka nagađanja, govori izvor blizak palati.

A post shared by Your Royals (@yourroyals) on Jan 31, 2018 at 8:18am PST

Prisetimo se, kada se ova 58-godišnjakinja 1996. godine zvanično razvela od Endrjua, izgubila je i titulu i status. Razvod je usledio nakon velikog skandala koji je potresao kraljevstvo. Paparaci su objavili fotografije njenog provoda na jugu Francuske s navodnim finansijskim savetnikom Džonom Brajanom.

Nakon toga dugo nije bila u kontaktu s kraljevskom porodicom, već je pokrenula biznis s nekretninama u Americi. Ali, dolaskom recesije njen poslovni plan se srušio, pa je 2010. godine bila na ivici bankrota.

Kako je vreme prolazilo, Sara je ponovno stupila u kontakt s bivšim suprugom, pa su i dan danas u korektnim odnosima. Između ostalog, i s kraljicom je ostala dosta bliska, ali jednom članu porodice se posebno zamerila.

Radi se o princu Filipu koji se nakon skandala zakleo da neće više nikada biti s njom u istoj prostoriji. Upravo zbog toga, mnogi strahuju da bi mogla da prođu čak dva kraljevska venčanja na kojima su njihovi susreti neizbežni - prvo Harijevo u maju, a potom 12. oktobra venčanje njene ćerke, princeze Judžin.

Oba venčanja nisu državni praznici jer se ne radi o prvim naslednicima britanske krune, kao što je to bio slučaj pre sedam godina na venčanju Kejt Midlton i princa Vilijama, kojem Sara nije prisustvovala. Ona je za to vreme uživala na Tajlandu, gde je snimljena u spa centru

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram