Mark Zakerberg: Verovao sam pogrešnim ljudima i postavio talentovane ljude na pogrešne pozicije

Mark Zakerberg: Verovao sam pogrešnim ljudima i postavio talentovane ljude na pogrešne pozicije

12/02/2018

0

Društvena mreža Facebook proslavila je nedavno 14. rođendan, a njen osnivač i izvršni direktor Mark Zakerberg osvrnuo se tim povodom na sve ono što je u međuvremenu naučio.

- Imao sam 19 godina kada sam osnovao Facebook, i tada nisam imao pojma šta radim. Nisam znao ništa o građenju globalnih internet servisa - napisao je Zakerberg u postu na Facebooku.

- U narednih nekoliko godina napravio sam svaku grešku koju možete da zamislite. napravio sam desetine tehničkih grešaka i doneo veliki broj loših odluka. Verovao sam pogrešnim ljudima, i postavio talentovane ljude na pogrešne pozicije. Propustio sam važne trendove, i drugima delovao sporo. Lansirao sam proizvod za proizvodom bez uspeha na tržištu - dodao je.

 

Zakerberg je istakao da njegov put još traje, i da ima još mnogo toga da nauči kako bi uspešno zbližio i poboljšao svet.

- Usmeravanje na taj problem će uvek biti naša snaga, i upravo je to ono na šta ćemo se fokusirati ove godine - rekao je.

 

Ova popularna društvena platforma danas ima 1,4 milijarde dnevnih korisnika i 2,1 milijardu mesečnih aktivnih korisnika.

Vrednost Fejsbuka danas iznosi skoro 550 milijardi dolara.

hellomagazin.rs/M G Guliver/Getty

Najnovije vesti