Điđi Hadid odlučila da odgovori na prozivke: Dok ste me kritikovali moje telo se borilo sa bolešću!

Điđi Hadid odlučila da odgovori na prozivke: Dok ste me kritikovali moje telo se borilo sa bolešću!

Autor: | 13/02/2018

0

Jedna od najuspešnijih manekenki proteklih godina sve češće je na meti napada na društvenim mrežama, a razlog je činjenica da je mršavija nego ikad.

Pošto je mesecima čitala i slušala negativne komentare o sebi i svom izgledu, Điđi Hadid odlučila je da sve ućutka. Svesno ili ne, održala je mnogima lekciju o tome da - pre nego što počnemo da kritikujemo nekoga - treba da se zapitamo kako je biti na njihovom mestu.

- Ovo je namenjeno onima koji su odlučni da komentarišu kako se moje telo menjalo proteklih godina. Verovatno ne znate da mi, kada sam počela karijeru u 17. godini, još uvek nije bio dijagnostikovan Hašimoto. Vi koji ste me nazivali "prevelikom za modnu industriju" gledali ste upalu i zadržavanje vode - počela je Điđi svoju ispovest na Tviteru.

Kako je Hadidova istakla, godinama se lečila i borila sa simptomima svog stanja.

- Tokom proteklih godina, pravilno sam se lečila kako bih otklonila simptome poput ekstremnog umora, problema s metabolizmom, sposobnošću tela da zadrži toplotu... Podvrgla sam se i holističkom tretmanu koji mi je pomogao da dovedem rad štitne žlezde u ravnotežu.

Ona je dodala da se, u prkos stresu i putovanjima koja su sastavni deo njenog posla, uvek hranila na isti način, ali se njeno telo sada nosi drugačije s bolešću.

- Možda sam za vas premršava, ali, iskreno, ni ja ne želim da budem ovoliko mršava, ali se osećam zdravije - priznala je Hadidova.

- Neću više da objašnjavam to kako moje telo izgleda, kao što ne mora niko čije telo ne odgovara vašim standardima lepote - zaključila je.

hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: Điđi Hadid