Hari i Megan žele da sreću podele sa narodom: 2500 građana pozvano na venčanje

Hari i Megan žele da sreću podele sa narodom: 2500 građana pozvano na venčanje

02/03/2018

0

Na venčanje britanskog princa Harija i njegove verenice Megan Markl, koje će biti održano 19. maja u palati Vindzor, pozvano je više od 2.500 građana, saopštila je Kensingtonska palata.

Gosti iz svih delova Velike Britanije biće u prilici da vide dolazak mlade i mladoženje, kao i svadbenu povorku dok bude odlazila iz zamka, navodi AP.

Mladenci žele da dan njihovog venčanja bude organizovan tako da omogući građanima da se osete delom proslave.

-Ovo venčanje, kao i sva ostala venčanja, biće trenutak zabave i radosti koji će odraziti karakter i vrednosti mlade i mladoženje, saopštila je Kensingtonska palata.

Među 2.640 gostiju biće 200 predstavnika dobrotvornih organizacija, đaci iz lokalnih škola i pripadnici lokalnih zajednica.

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl će se venčati tačno u podne 19. maja u kapeli Svetog Đorđa, u palati Vindzor.

Princ i američka glumica su prošlog meseca potvrdili da su se verili posle 18-mesečnoga zabavljanja, a venčanje će platiti kraljevska porodica.

A post shared by FLARE (@flaremag) on Mar 2, 2018 at 7:15am PST

Tridesettrogodišnji princ, koji je peti u redu za britanski tron i 36-godišnja Markl upoznali su se preko zajedničkog prijatelja 2016. godine.

Markl, čija je majka Afroamerikanka, biće druga razvedena Amerikanka u britanskoj kraljevskoj familiji - posle Volis Simpson zbog koje je kralj Edvard Osmi abdicirao 1936, izazvavši državnu krizu.

 

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti