Venčanje princa Harija poseban izazov za britansku policiju: Bilo ko može da bude potencijalni terorista

Venčanje princa Harija poseban izazov za britansku policiju: Bilo ko može da bude potencijalni terorista

11/04/2018

0

Kada se više od 100.000 ljudi bude okupilo na svadbi princa Harija i Megan Markl, britanska policija će svakoga tretirati kao potencijalnog teroristu, šaljivdžiju ili osobu koja kraljevsku porodicu doživljava opsesivno.

Među merama koje će biti preduzete su barijere za zaustavljanje napada automobilom, naoružane patrole i bezbednost kakva se sprovodi na aerodromima, preneo je Rojters.

 

-To je pravi izazov, izjavio je Bob Brodhurst, bivši policajac, koji je bio zadužen za bezbednost na svadbi Harijevog starijeg brata Vilijema i Kejt.

-Nemoguće je pretresti na desetine hiljada ljudi, koji žele da budu na ulicama, bilo ko može da bude potencijalni terorista, rekao je.

Hari i Megan će se venčati 19. maja u zamku Vindzor, oko 30 kilometara zapadno od Londona, navela je britanska novinska agencija.

U narednim nedeljama i mesecima lokalni privrednici i posetioci mogu da očekuju povećano policijsko prisustvo, naoružane i nenaoružane policajce, policijske pse...

Posetioci koji će na taj dan doći automobilom mogu očekivati nasumične provere, a bilo koji predmet koji bi mogao da predstavlja rizik biće oduzet.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Guliver/Getty

Najnovije vesti