Venčanje princa Harija i Megan Markl imaće svoj posebni, romantični parfem

Venčanje princa Harija i Megan Markl imaće svoj posebni, romantični parfem

Autor: | 17/04/2018

0

Venčanje princa Harija i Megan Markle održaće se za manje od šest nedelja, a iako je većina detalja o samoj ceremoniji i dalje nepoznata, jedan detalj procureo je u javnost.

Iako ne znamo kako će izgledati torta kraljevskog para ili čiju će venčanicu nositi Megan, znamo koji je parfem odabran za venčanje.

Iako će vam na prvu ta informacija zazvučati čudno, jer poseban parfem za venčanje vam možda neće pasti na pamet, kraljevska je praksa dizajniranje posebnog parfema za poseban dan.

Britanski parfimeri iz kompanije Floris London su napravili poseban parfem za kraljevski par, a kako pišu britanski mediji, parfem ima posebnu kraljevsku notu.

Parfem će biti deo privatne kolekcije spomenutog brenda i zato neće biti dostupan široj javnosti. Kako je za magazin People's izjavila Amelija Roberts, menadžerka prodavnice Floris Jermyn Street, parfem će biti baziran na njihovom parfemu Bergamotto di Positano.

Uniseks parfem sadržavaće tako note citrusa, vanilije, đumbira, zelenog čaja i podtonove koji će, prema opisu firme "dočarati toplinu mediteranskog povetarca, sunca i čiste, sjajne vode".

Bergamot je supstanca slična ulju dobijena od kore seviljskog stabla pomorandže, a tvorci parfema tvrde kako će upravo taj miris u kombinaciji s notom mandarine i toplim morskim notama doneti osveženje.

- Srž živahne kombinacije pomorandže s primesom vanile daju karakter i kremastost koja doprinosi prvobitnom sjaju - poručili su iz kuće.

 

Budući da se radi o parfemu koji je napravljen za kraljevski par, parfem koji zvuči luksuzno ima i propratnu luksuznu cenu.
Bočica od 100 mililitara tako će koštati 120 funti.

Spomenuti britanski brend koji je napravio parfem osnovan je 1730. godine i ima dugu istoriju saradnje s kraljevskom porodicom. Tako su, na primer, napravili parfem za venčanje kraljice Viktorije i kralja Džordža IV. dok je njihove parfeme kupovao i Vinston Ćerčil.

Osim toga, ista firma napravila je parfem i za venčanje princa Vilijama i vojvotkinje Kejt 2011. godine.

Verujemo kako je Megan Markle za svoj posebni dan već pripremila nešto staro, nešto novo i nešto pozajmljeno, a čini se i kako će u posebnom danu imati i poseban parfem.

hellomagazin.rs Guliver/Getty