Slavlje u Britaniji: Kejt Midlton je rodila sina! (video)

Slavlje u Britaniji: Kejt Midlton je rodila sina! (video)

Autor: | 23/04/2018

0

Vojvotkinja od Cambridgea je rodila svoje treće dete. Na svet je donela zdravog dečaka.

Kejt Midlton je rodila dečaka, javlja Kensingtonska palata. Na porođaju je bio i princ Vilijam. I majka i beba su dobro. Dečak je rođen u 11 sati i jedan minut po tamnošnjem vremenu i teži 3,660 kilograma.

Dolazak bebe je razveselio kraljevsku porodicu, ali i Britance koji su izašli na ulice da proslave dolazak trećeg deteta Vilijama i Kejt.

“Kraljica, vojvoda od Edinburga, princ od Velsa, vojvotkinja od Kornvola, princ Hari i ostali članovi obeju porodica su obavešteni i presrećni zbog vesti”, piše na Tviteru Kensingtonske palate.

Vest je ispred bolnice okupljenim građanima i predstavnicima medija pročitao i gradski vesnik u tradicionalnoj odori.

 

Kejte je u ranim jutarnjim satima stigla u krilo Lindo u bolnici St. Mary u Padingtonu u Londonu u kojoj je rodila i princezu Šarlot i princa Džordža. S njom je stigao i princ Vilijam koji je bio s njom na porođaju.

Novorođena kraljevska beba je peta u redu za nasleđivanje krune. Ispred princa, čije ime još nije poznato, su njegov deda princ Čarls, otac Vilijam, zatim brat princ Džordž i sestrica princeza Šarlot. Prvi nakon nje je Vilijamov brat Hari.

O Kejt je tokom porođaja brinuo tim od 20 lekara, a na porođaju su bili ginekolozi Gaj Torp-Biston i Alan Farting, koji su bili na porođajima Džordža i Šarlot.

Čestitke roditeljima stižu sa svih strana.

Britanska premijerka Tereza Mej čestitala je danas princu Vilijamu i njegovoj supruzi Kejt rođenje dečaka, njihovog trećeg deteta - petog u redu za britanski presto i šestog unuka kraljice Elizabete Druge.

Tereza Mej im je, uz najsrdačnije čestitke, poželela mnogo sreće u budućnosti, preneo je Rojters.

hellomagazin.rs Guliver/Getty