Melanija Tramp otpuštena iz bolnice, pet dana nakon operacije (video)

Melanija Tramp otpuštena iz bolnice, pet dana nakon operacije (video)

Autor: | 21/05/2018

0

Prva dama Melanija Tramp otpuštena je u subotu iz bolnice pet dana pošto je bila podvrgnuta operaciji bubrega zbog dobroćudnog tumora.

Melanija Tramp vratila se u Belu kuću gde se 'odmara i vedrog je duha', navodi se u saopštenju iz njene kancelarije.

U izjavi se dodaje da je u njenu kancelariju stiglo na hiljade poziva i elektronskih poruka s dobrim željama za brz oporavak gospođe Tramp. 'Svima zahvaljujemo', navodi se iz ofisa prve dame.

 

Operativni zahvat embolizacije dobroćudnog tumora bubrega na 48-godišnjoj Melaniji Tramp izveden je u nacionalnoj vojnoj bolnici Walter Reed.

Predsednik Donald Tramp nekoliko je puta posetio suprugu tokom nedelje i zahvalio je u utorak na Tviteru svima koji su joj iskazali 'mnogo ljubavi i podrške'.

 

Arterijska embolizacija je zahvat koji se sprovodi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov deo, a potrebno je smanjiti veličinu tumora. Takav je zahvat uglavnom potreban ako bolesnik ima smetnje koje su nastale kao posledica veličine tumora. Zahvat se sprovodi tako da se u arteriju koja dovodi krv u zahvaćeni bubreg ubrizgava posebna sunđerasta supstanca koja na kraju zatvori venu i time onemogući dotok krvi u zahvaćeni bubreg. Bez dotoka kiseonika i hranjivih materija, tumor odumire.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty

Pročitajte još