Princ Filip slavi 97. rođendan, ali bez ikakve pompe i u privatnosti (video)

Princ Filip slavi 97. rođendan, ali bez ikakve pompe i u privatnosti (video)

Autor: | 10/06/2018

0

Princ Filip, suprug kraljice Elizabete II., koji je za razliku od rezervisane supruge otvoreniji i sklon šali, u nedelju slavi 97. rođendan, prvi pošto se povukao iz javnog života.

Ali, taj događaj se odvija bez ikakve pompe i princ, koji se polako bliži 100. rođendanu, ne planira nikakvo slavlje.

- Rođendan će provesti u privatnosti - kazala je predstavnica za štampu iz Bakingemske palate. Dan ranije, kraljica je proslavila svoj 92. rođendan na tradicionalnoj vojnoj paradi u njenu čast.

 

Više od hiljadu vojnika učestvovalo je na paradi 'Trooping the Colour' kojom se obeležava službeni rođendan britanske kraljice. Parada je prvi put održana u 18. veku.

Naime, Elizabeta rođendan slavi dva puta, prvi put u aprilu, kada je i rođena, ali prema starom običaju službena proslava rođendana britanskih vladara se održava druge subote u junu. U aprilu se proslava obično održava u krugu porodice, dok je junska proslava vrlo svečana i raskošna.

Princ Filip ove godine nije bio uz svoju suprugu na tradicionalnoj paradi, iako je i dalje ponekad prati na javnim događanjima.

 

Vojvoda od Edinburga pojavio se, međutim, na venčanju svog unuka, princa Harija, s američkom glumicom Megan Markl 19. maja, šest nedelja nakon operacije kuka.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Najnovije vesti