Kraljevske dužnosti: Megan Markl i princ Hari najavili i svoj prvi angažman

Kraljevske dužnosti: Megan Markl i princ Hari najavili i svoj prvi angažman

Autor: | 11/06/2018

0

Princ Hari i Megan Markl polako ali sigurno izvršavaju svoje prve kraljevske protokole kao par. Tako su se protekli vikend po prvi put pojavili na balkonu Bakingemske palate s ostatkom porodice i uz kraljicu Elizabetu, a sada su najavili i svoj prvi angažman van zemlje

Kensingtonska palata najavila je jutros kako vojvotkinja Megan Markl i princ Hari u oktobru odlaze na svoju službenu kraljevsku turneju.

Kao prvo odredište na kojem će započeti svoj kraljevski staž, odabrali su daleku Australiju i Novi Zeland gde će stići u sklopu projekta Invictus Games koji je pokrenuo sam princ Hari za ratne veterane u obliku sportske manifestacije.

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa za svoju prvu službenu posetu odabrali su Australiju, Novi Zeland, Fidži i kraljevstvo Tonga. Turneja će se održati na jesen povodom Invictus Sydney projekta 2018. - stoji u službenoj objavi palate.

Novopečeni mladenci tako će od 20. do 27. oktobra provesti u novoj sredini i pritom obaviti svoj prvi samostalni angažman kao par.

Značajno putovanje dogodiće se gotovo godinu dana pošto su se Hari i Megan prvi put pokazali u javnosti. Bilo je to u jesen 2017. u Torontu na Invictus Games manifestaciji.

hellomagazin.rs Guliver/Getty