Điđi Hadid: Kada sam počinjala, osećala sam krivicu zbog porodičnih privilegija

Điđi Hadid: Kada sam počinjala, osećala sam krivicu zbog porodičnih privilegija

Autor: | 19/06/2018

0

Điđi Hadid sasvim iskreno, o počecima karijere i osećaju krivice koji ju je obuzimao u prvim danima modelinga.

Ona je kćerka bivše manekenke i zvezde rijalitija Domaćice sa Beverli Hilsa, lepotice Jolande Hadid, i multimilionera Mohameda Hadida. Kad dolazite iz takve porodice, sve što poželite vam je, manje-više, na dohvat ruke, a to ponekad može da bude i veliki teret, naročito dok ste još mladi.

A post shared by Mohamedhadid (@mohamedhadid) on Jun 13, 2018 at 8:54pm PDT


Sličan put prošla je i Điđi Hadid, danas američki supermodel mlade generacije, a o osećaju krivice iz vremena kad je počinjala karijeru govorila je, sasvim iskreno, za australijsko izdanje magazina "Vog" čiju julsku naslovnicu krasi.

A post shared by Mohamedhadid (@mohamedhadid) on Jun 18, 2018 at 4:56pm PDT


Mlada lepotica priznala je da je imala snažan osećaj krivice zato što je imala "dobro zaleđe" kada je počinjala karijeru.

-Svesna sam da sam imala sreće i da mi je porodica donela određene privilegije. Ali, kada sam počinjala, osećala sam se krivom zbog toga, ispričala je Điđi za "Vog".


-Ipak, uvek sam imala razvijenu radnu etiku. Moji roditelji stvorili su sve što imaju ni iz čega, i ja im na neki način odajem priznanje time što sam toliko posvećena poslu i što toliko radim.

A post shared by Mohamedhadid (@mohamedhadid) on Apr 23, 2018 at 8:13pm PDT


Điđi kaže da joj je dodatni motiv da se toliko trudi u poslu i to što mnoge devojke biraju poslove u svetu mode da bi mogle da pomognu svojim porodicama.

-Mnoge moje koleginice se razbijaju od posla, i novac šalju kući, baš kao što je i moja majka radila kad je započinjala karijeru. A ja sam samo želela da mogu da stojim rame uz rame sa njima u bekstejdžu i da zaslužim njihovo poštovanje radom i trudom. I želela sam da znaju da nikad nisam ni pomislila da prosto 'zauzmem' njihovo mesto, dodala je ona.

A post shared by Gigi Hadid (@mydreamgigi) on Jun 17, 2018 at 10:23am PDT


Điđi Hadid ima holandske, jordanske i palestinske krvi, odrasla je u Los Anđelesu, a prvu reklamu za Guess snimila je sa samo dve geodine. Manekenstvom je počela da se bavi 2011, a od 2013. zastupa je prestižna IMG agencija.


Od tada, nema velikih imena iz sveta mode čije revije nije nosila, niti editorijala i kampanja prestižnih kuća koji su je "zaobišli".

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: Điđi Hadid