Denis Kvejd otvorio dušu: Bio sam na glasu kao ‘loš momak’, a u stvari sam bio potpuna budala (video)

Denis Kvejd otvorio dušu: Bio sam na glasu kao ‘loš momak’, a u stvari sam bio potpuna budala (video)

Autor: | 23/07/2018

0

Američki glumac Denis Kvejd dao je veliki intervju novinarki Megin Keli na NBC-ju u kojem je iskreno progovorio o problemima s kokainom koji su ga pratili godinama.

64-godišnjak je otkrio da je počeo da se drogira čim je stigao u Holivud, napominjući da je droge bilo na svakom koraku, čak je bila uključena u budžete nekih filmova. To mu je prouzrokovalo tolike probleme da je u jednom periodu spavao samo sat vremena na noć, piše Daily Mail. Ujutro bi odlučio da prestane da se drogira, ali navici se vratio već do četiri sata popodne.

- Odrastao sam u šezdesetima i sedamdesetima kad je stav prema drogi bio potpuno drugačiji. Čak su je uključivali u budžete filmova. Uzimao sam kokain svaki dan tokom osamdesetih. Proveo sam noći i noći urlajući na Boga da me makne od te napasti i da neću više nikad, jer sam imao samo sat vremena sna do idućeg posla. Onda bi oko četiri sata poslepodne zaključio da stanje nije toliko strašno. Znao sam da imam neke vrste prosvetljenja u kojima sam se video ili mrtav ili da ostajem bez svega što mi u životu nešto znači - rekao je.

 

Ovo nije prvi put da je Kvejd progovorio o drogiranju. Napisao je članak za Newsweek 2011. u kojem detaljno opisuje taj trenutak prosvetljenja.

- Jedne večeri sam s bendom svirao u China Club-u u Los Anđelesu, a onda se bend raspao, bez nekog razloga, jednostavno su svi poludeli. Imao sam jedno od onih prosvetljenja u kojem sam shvatio da ću umreti za pet godina ako nešto ne promenim. Sledeći sam se dan prijavio na odvikavanje - napisao je tad.

Priznao je da je zapravo na vrhuncu karijere dotakao dno:

- Kad sam snimao ‘Opušteni grad’ krajem osamdesetih, već sam bio u komi. Spavao sam sat vremena dnevno. Bio sam na glasu kao ‘loš momak’ što se tad činilo u redu, a u stvari sam bio potpuna budala.

 

Glumac, koji je tek nekoliko puta u intervjuima spomenuo bivšu ženu Meg Rajan, priznao je da ga je mučila njena slava dok su bili zajedno.

- Kad smo se upoznali, ja sam bio poznat, a onda je moja karijera stala. Morao sam da priznam, osećao sam se kao da nestajem - rekao je.

Kvejd i Rajan bili su zlatni par Holivuda devedesetih, a venčali su se na Dan zaljubljenih 1991. Premda je Kvejd iza sebe imao već niz uspešnih filmova, a i Rajan se proslavila ulogom u ‘Kad je Hari sreo Sali’ 1989. Međutim, dve godine posle venčanja, Meg Rajan je postala najveća zvezda u Holivudu posle filma ‘Besani u Sijetlu’.

 

Sin Džek im se rodio 1992., a razveli su se 2001. Javnost je krivicu svalila na glumicu koja je navodno imala aferu s Raselom Krouom. Rajan je kasnije tvrdila da je Kvejd nju prevario više puta u braku, a ona je od 2010. u vezi s Džonom Melenkampom.

- Bila je to prilika za sazrevanje, mnogo sam naučio iz toga - rekao je Kvejd o svom braku s Rajan. Kvejd se kasnije ponovo oženio, ali se pre dve godine razveo od treće žene Kimberli Bafington.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty
Tagovi: denis kvejd