Ivanka Tramp zatvara svoju modnu kuću: Ovo je fer odluka

Ivanka Tramp zatvara svoju modnu kuću: Ovo je fer odluka

Autor: | 25/07/2018

0

Ćerka američkog predsednika i njegova viša savetnica Ivanka Tramp zatvara svoju istoimenu modnu kuću i svi zaposleni će biti otpušteni, preneli su američki mediji.

Ivanka Tramp je u imejl poruci za poslovnu televiziju CNBC potvrdila da se njen brend zatvara navodeći da ne zna šta će joj biti fokus posle rada u Vašingtonu i da je odluka koju je donela "jedina fer odluka za njen tim i njene partnere".

-Kada sam prvo pokrenula ovaj brend niko nije mogao da predvidi uspeh koji će postići. Posle 17 meseci u Vašingtonu ne znam kada i da li ću se ikada vratiti firmi, ali znam da će moj fokus u dogledno vreme biti rad koji obavljam ovde u Vašingtonu tako da je ova odluka bila jedino fer za moj tim i moje partnere, napisala je ona.

A post shared by The Blogssip ENT (@theblogssip) on Jul 24, 2018 at 7:17pm PDT


Njujork Post je preneo pozivajući se na izvore da će kompanija pod hitno biti zatvorena i da je svim zaposlenim rečeno da ostaju bez posla. Vol strit džornal je takođe javio da se njena modna linija zatvara.

Ivanka Tramp koja je viši savetnik svog oca predsednika SAD Donalda Trampa je nedavno podsticala američke kompanije da zapošljavaju američke radnike. Njena kompanija optuživana je ranije da koristi strane radnike da proizvodi u inostranstvu.


Zbog pada prodaje robna kuća Nordstrom je odustala od linije Ivanke tramp prošle godine a nedavno je ukinula i robna kuća Hadson Bej.

Njena firma odeće je radila sa ograničenjima da bi se smanjilo potencijalno kršenje etičkih normi i percepcija da ona izvlači profit iz svoje uloge u Beloj kući, prenosi Si-En-En.

A post shared by EVTV Miami (@evtvmiami) on Jul 24, 2018 at 7:15pm PDT


Obzirom na te restrikcije Ivanka Tramp je odlučila da nema smisla da kompanija nastavi da radi ako ona ne planira da se vrati tamo posle predsedništva njenog oca, rekle su za CNN dve osobe upoznate s tim. Njen brend je privukao kritike od kada ga je promovisala za vreme predizborne kampanje.
Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram
Tagovi: ivanka tramp