Megan Markl bez greške odradila svoju prvu samostalnu zabavu i prvi službeni govor

Megan Markl bez greške odradila svoju prvu samostalnu zabavu i prvi službeni govor

Autor: | 21/09/2018

0

Baštenska zabava koju je vojvotkinja Megan Markl organizovala u Kensingtonskoj palati povodom predstavljanja kuvara 'Together: Our Community Cookbook', prvo je samostalno događanje 37-godišnje Amerikanke koja je u maju postala punopravna članica britanske kraljevske porodice.

U Kensingtonskoj palati Megan Markl je ugostila grupu žena koje su izgubile dom prošle godine u velikoj eksploziji u zgradi Grenfell Tower u Londonu u kojoj je poginulo 70 ljudi. Cilj zabave bio je predstavljanje njihovog kuvara 'Together: Our Community Cookbook'. Kao podrška za njen važan dan uz Megan su bili njen suprug, princ Hari ali i majka Dorija Ragland.

Vidno dobro raspoložena Megan, tom je prilikom održala i svoj prvi službeni govor. Dobro pripremljena i bez imalo treme lepa vojvotkinja pričala je gotovo tri minuta bez ikakvih beleški na papiru, čime je još jednom pokazala prednost bivše profesije. Evo šta je rekla.

Megan Markl:

'Rad na ovom projektu proteklih devet meseci bio je vrlo zahtevan ali pun ljubavi. Nedavno sam se doselila u London, ali odmah sam se povezala s ovom kuhinjom u kojoj je toliko ljubaznosti i topline. Na tako malom prostoru bilo je toliko kultura. Na ličnom nivou, osećam se tako ponosno što živim u ovom gradu koji ima i nudi toliko raznolikosti. U ovoj grupi žene su čak iz 12 različitih zemalja. To je tako izvanredno. Već sam nekoliko puta rekla da je ovo mnogo više od kuvara, a pod time mislim kolika je snaga hrane, to je mnogo više od obroka. Iza te hrane je cela jedna priča. Kada poslušate priču i recept, naučite mnogo o toj osobi. To je ono čemu težimo. Tokom susreta bismo trebali da razgovaramo i pronalazimo ono što nas povezuje, a ne ono što nas deli. A sada navalite na jelo, ja sam zadnja osoba koja bi htela da se sve pripremljeno ohladi, zato uživajte u predivnom ručku.'

Pošto je završila svoj dirljiv govor, gosti su je nagradili velikim aplauzom, a podršku je ponosnim osmehom i izrazom lica dao voljeni suprug Hari, kao i njena majka Dorija.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još

Najnovije vesti