Iz dana u dan je sve lepša, poput dobrog vina, a danas puni 54 godine: Srećan rođendan, Monika! (video)

Iz dana u dan je sve lepša, poput dobrog vina, a danas puni 54 godine: Srećan rođendan, Monika! (video)

Autor: | 30/09/2018

0

U četrdesetoj je rodila prvo dete, u četrdeset petoj drugo, a sa pedeset je postala – Bond devojka.

Posle tri decenije duge karijere i bezbroj titula za najlepšu ženu sveta i svih vremena, Monika Beluči pridružila se jatu zvezda koje je lansirala franšiza o čuvenom tajnom agentu, s tim što je njoj ovaj izazov više bio kao kruna dosadašnjih uspeha nego kao odskočna daska.

Seks simbol evropske kinematografije, ali i zvezda modne piste revije Dolce&Gabbana na kojoj je pokazala svu raskoš svoje lepote, Monika danas, ovog 30. septembra, slavi 54. rođendan. I, kako mnogi pripadnici jačeg pola tvrde, iz dana u dan je sve lepša, poput dobrog vina.

Svet je ugledala 30. septembra 1964. godine u u mestašcu Ćita di Kastelo, nedaleko od umbrijskog grada Peruđe.

Lepotu je nasledila od majke domaćice i oca koji je bio vlasnik jedne lokalne firme.
U ranoj mladosti želela je da postane advokat. Upisala je pravni fakultet, ali se u isto vreme, na nagovor prijatelja, prijavila na audiciju za nova lica renomirane agencije Elite. Školarinu je plaćala šetnjom po modnim pistama, a onda se preselila u Milano.

 

Prestonicu mode brzo je osvojila lepotom i senzualnošću pošto je, i ne trepnuvši, postala zaštitno lice vodećih kuća i svojih omiljenih kreatora, dvojca Dolce & Gabbana.

No, bila je svesna činjenice da može više. Posle nekoliko časova glume i nastupa u jednom televijskom filmu, zapazio je i Frensis Ford Kopola, i 1992. dao epizodnu ulogu u blokbasteru Drakula.

Iako je progovorila tek nekoliko reči, na snimanju se trajno zarazila pokretnim slikama.

Rešena da im se potpuno posveti, Monika je usavršila znanje francuskog jezika i preselila se u Pariz. Ostalo je istorija.

Monika Beluči je zaista čudo majke prirode, i odavno su je dodali na listu žena za sva vremena – pored besmrtnih lepotica Ave Gardner, ali i Sofije Loren, Đine Lolobriđide i ostalih apeninskih vampova.

 

Ali, iako je opisuju kao savremenu boginju sa očima princeze i licem prepunim neizgovorenih emocija, ona sebe ne smatra idealnom. Umesto da trči za mladošću koja će, kaže, neminovno ostati iza nje, trudila se da čuva to nasledstvo koje je dobila od roditelja.

- Moglo bi se reći da negujem prirodu lepotu, jer kada izgubite svoju originalnost, postajete karikatura. Obično se postidim kad mi neko kaže da sam lepa i kad čujem ostale komplimente kojima me sa svih strana obasipaju. Zaista nemam takvu sliku o sebi. Bez lažne skromnosti, ja sam sasvim normalna žena koja je samo vešta u prikrivanju sopstvenih mana, a Italijanke odlično znaju kako se to radi – tvrdi popularna glumica i simbol raskošne mediteranske lepote.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) on Sep 24, 2018 at 3:23am PDT

Snežana Ilić Guliver/Getty/Splash

Najnovije vesti