Bizarna poslovna pravila Ane Vintur: Saradnici ne smeju ni da je pozdrave

Bizarna poslovna pravila Ane Vintur: Saradnici ne smeju ni da je pozdrave

Autor: | 17/11/2018

0


Slavna Britanka koja se proslavila dolaskom u Ameriku, kancelariju ima na 25 spratu s pogledom na deo Menhetna. Njen radni prostor je uređen dizajnerskim nameštajem, a svaki dan donosi joj se novo sveže cveće

Ona je žena koja uliva strahopoštovanje na svetskoj modnoj sceni. Naporan trud i rad doveli su je do statusa najmoćnije žene u svetu modnog biznisa pa ne čudi da ona diktira pravila.

View this post on Instagram

A post shared by rollawazni (@rollawazni) on Nov 16, 2018 at 11:59pm PST


Kada Ana Vintur nešto zacrta budite sigurni da će to i ostvariti. Pogotovo ako je reč o tome da ugodi sebi. Ona uživa status najmoćnije žene u modnom svetu, a zbog toga ima pravo i na mnoge privilegije koje drugi mogu samo da sanjaju.

Najnovijim potezom potukla je brojne moćnike i biznismene i pokazala im ko je prava šefica. Urednica američkog magazina Vog je jedina od nadležnih koja će u obnovljenoj zgradi medijske kuće kući Condé Nast imati privatni toalet, prenosi Page Six.

Uprkos činjenici da su unutar medijske kompanije zaposleni još mnogi drugi urednici, na primer Bob Sorberg, izvršni urednik kao i njegova desna ruka Pamela Druker Man, jedino je gospođa Vintur tražila odvojeno kupatilo.

-Ostali će morati da koristite zajedničke toalete, potvrdio je celu priču jedan od zaposlenih.

Slavna Britanka koja se proslavila dolaskom u Ameriku, kancelariju ima na 25 spratu s pogledom na deo Menhetna. Njen radni prostor je uređen dizajnerskim nameštajem, a svaki dan donosi joj se novo sveže cveće. Ovo nije jedina situacija u kojoj je modna urednica pokazala svoju moć.

Nedavno je na održanoj dodeli modnih nagrada u Bruklinu poslala jednu od svojih asistentkinja u toalet da umesto nje stane u dugi red, a onda su je žene koje su takođe čekale propustile pre reda.

Status zvezde Vintur dokazuje i svakim dolaskom na neki događaj ili modnu manifestaciju. Nikada ne ostaje na zabavama duže od 20 minuta. Ana jednostavno ne voli da ostaje dugo budna pa kada je potrebno, samo se pojavi i ode kući. Isto tako vrlo često na revije dolazi sama jer voli da u miru pogledata šta se predstavlja.


-Ne volim ljude koji se slažu sa svime što kažem. Cenim one koji žele da se raspravljaju, koji mi protivureče i imaju mišljenje o stvarima važnim za časopis, rekla je jednom prilikom 69-godišnja Vintur, ali to se odnosi samo na poslovne odluke. U svemu ostalome ne voli da joj se protivureči.

Otišla je čak toliko daleko da saradnici ne smeju ni da je pozdrave ujutro kada dolazi na posao.

U javnost su procurila bizarna pravila kojih zaposleni moraju da se pridržavaju. Takou zgradu nije smela da se unosi hrana, pripravnici nisu smeli da progovore osim ako neko to od njih ne zatraži.

View this post on Instagram

A post shared by Bryan Travis Smith (@kingofspringstreet) on Nov 16, 2018 at 11:20pm PST

Mlada urednica koja je pozdravila Anu u liftu dobila je opomenu od njenih asistentkinja. Vinturine devojke, kako se nazivaju zaposlene, moraju da budu mršave, zgodne i skladno odevene. Ana ne krije da nikada ne bi zaposlila deblju osobu, pa čak i da je brilijantna urednica.


-Važno mi je da ljudi koji ovde rade, posebno u odeljku mode, dostojno predstavljaju Vog, pravdala se Ana.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: ana vintur