Ubica Džona Lenona se pokajao nakon 38 godina: Sada znam šta je sram

Ubica Džona Lenona se pokajao nakon 38 godina: Sada znam šta je sram

Autor: | 17/11/2018

0


Mark Dejvid Čepmen, ubica Džona Lenona, kome je u avgustu odbor za pomilovanja deseti put odbio zahtev za puštanje na uslovnu slobodu, rekao je da napokon oseća sram zbog onoga što je učinio, piše The Rolling Stone.

– Pre 30 godina nisam mogao reći da osećam sram, ali sada znam šta je sram –
rekao je Čepmen na saslušanju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Beatles (@the_beatles_the_beetles) on Feb 8, 2018 at 11:27am PST


Kako piše AP, dodao je daje , kako su godine prolazile, osećao sve više i više srama. Iako je saslušanje pred odborom u Njujorku održano u avgustu, transkript je objavljen pre nekoliko dana. Odbor je odbio njegov zahtev, uz obrazloženje da bi to ublažilo ozbiljnost njegovog zločina, kao i da bi moglo ugroziti javnost, u slučaju da ga neko napadne zbog osvete.

Na saslušanju je prepričao događaje od 8. decembra 1980. godine kada je nabavio Lenonov autogram, pa ga ubio nekoliko sati posle. Rekao je da se borio s odlukom da li da ga ubije ili ne, s obzirom da je Lenon bio ljubazan prema njemu.


– Bio sam previše zaokupljen tom idejom. Sećam se da sam pomislio: “Hej, dobio si autogram na albumu, potpisao ti ga je, samo idi kući”. Ali, nije bilo šanse da samo tako odem kući –
rekao je Čepmen.

Ubistvo sada smatra besmislenim, i ističe da je samo tražio popularnost, kao i da nije osećao nikakvo neprijateljstvo prema pokojnom Lenonu. Ipak, odabrao je da upotrebi šuplje metke koji su smrtonosniji od običnog metka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ShowTimehn (@showtimehn) on Aug 1, 2018 at 5:53pm PDT– Osigurao sam da ga meci ubiju. Odmah nakon zločina bio sam zabrinut da nije patio –
rekao je.

Čepmenu su poslednji put odbili uslovnu 2016. godine. Tada je odbor dao slično objašnjenje, ističući da bi njegovo puštanje bilo nespojivo s dobrobiti društva, kao i da bi omalovažilo ozbiljnost zločina, te da bi to bilo podrivanje poštovanja zakona.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty, Instagram
Tagovi: džon lenon

Pročitajte još

Najnovije vesti