Kraj jedne ere: Rolingstonsi nakon 57 godina idu u penziju

Kraj jedne ere: Rolingstonsi nakon 57 godina idu u penziju

Autor: | 02/12/2018

0

Legendarni Rolingstonsi su odlučili da je došlo vreme da posle punih 57 godina prestanu sa nastupima i da se nakon turneje penzionišu.

- Svi smo u poslednje vreme ozbiljno razmišljali da prestanemo i da odemo u zasluženu penziju. Imali smo dovoljno energije za svaki nastup, više smo bili na pozornici nego kod kuće - objasnio je gitarista Kit Ričards (74).

 

Tako je najavio kako će turneja 'No Filter' najverovatnije biti i njihova poslednja, posle čak 57 godina, koliko legendarni rok bend Rolingstons nastupa. Ova će turneja nekima možda biti zadnja prilika da uživo vide rok heroje.

 

- Ne želimo da ostavimo obožavaoce razočarane, zato im pripremamo jedno iznenađenje - rekao je Kit i otkrio kako se radi o novim pesmama koje bi trebale da izađu ovog decembra.

- Sve je to bilo spontano, lepo smo se proveli i neke lepe stvari proizašle su iz toga - rekao je gitarista. Informacija da dolazi kraj jedne ere rastužila je sve fanove britanskog benda.

Rok velikani zajedno su odrasli u gradiću Dartford u Kentu. Kada se porodica Kita Ričardsa 1954. preselila, dečaci su se razdvojili. Krenuli su u različite srednje škole i prestali su da se viđaju. Ali iako su odrastali razdvojeno, Mik Džeger (75) i Kit istovremeno su razvijali ljubav prema rokenrolu. Džeger je u prvom razredu srednje škole osnovao bend s kojim je nastupao gde god i kada god je mogao.

 

Kit i Mik kretali su se u potpuno različitim društvenim krugovima. Ričards je pohađao Sidcup Art School, gde se zaljubio u gitaru, a Džeger je, s namerom da postane političar ili novinar, upisao London School of Economics. Ali njihovi životni putevi ponovo su se spojili 17. oktobra 1961.

- U gradu kao što je Dartford, svi se kad-tad sretnu na stanici na putu prema Londonu - ispričao je Ričards.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty