Posle sedam godina suprug Ejmi Vajnhaus tvrdi: Nisam samo ja kriv za njenu smrt!

Posle sedam godina suprug Ejmi Vajnhaus tvrdi: Nisam samo ja kriv za njenu smrt!

Autor: | 12/12/2018

0

Kada je pevačica Ejmi Vajinhaus preminula od trovanja alkoholom u 27. godini, mnogi su upirali prstom u njenog bivšeg supruga Blejka Fildera-Sivila koji je i sam priznao da joj je prvi dao heroin, ali sedam godina kasnije, u jednom od retkih pojavljivanja u javnosti, odlučno negira svoju krivicu.

U emisiji Good Morning Britain Blejk je progovorio o njihovom odnosu, ali i zajedničkoj zavisnosti o drogama.

- Ejmi i ja smo bili zajedno šest ili sedam godina s prekidima. Naša veza je bila turbulentna, ako to želite tako da nazovete. Imali smo jedan veći prekid koji su propratili mediji, ali smo se pomirili. Godinama me prozivaju zbog drogiranja, ali istina je da smo se nas dvoje drogirali nekih šest meseci tokom našeg braka i to je to. Pre toga Ejmi nije uzimala droge, samo je pušila marihuanu, a ja sam uzeo heroin samo četiri ili pet puta - rekao je Blejk.

 

Na pitanje voditelja oseća li ikakvu odgovornost zbog njene smrti, odgovorio je:

- Uvek ću se osećati krivim, ali nisam više spreman da budem jedina osoba koju krive. Ejmi nije radila ništa što Ejmi nije htela da radi. Uvek ću nositi teret krivice i danas mislim da sam trebao drugačije da se ponašam.

Pre pet godina pričao je drugačije i priznao da je Ejmi zbog njega probala heroin.

- Pušio sam u hotelskoj sobi i ona je pitala može li malo. Malo sam se bunio. Šta god da sam rekao ili uradio, ona bi ga probala na kraju. Naravno da sad žalim zbog toga, ne samo zbog štete koju sam učinio njoj već zbog štete koju je pretrpela njena porodica i moja porodica, pa i ja sam. Svašta smo prošli zbog zavisnosti - ispričao je 2013. za Independent.

Tada je takođe otkrio da se od Ejmi razveo jer je od njega to tražio njen otac Mič.

- Tada sam bio u zatvoru. Rekao mi je da ću se, ako je stvarno volim, razvesti od nje i pustiti je da živi pa sam to i učinio. Ejmi i ja smo pričali o tome i odlučili da ćemo se razvesti da bi nas pustili na miru, ali da ćemo se u budućnosti verovatno ponovo venčati - ispričao je Blejk.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty