Margo Robi postaje najpoznatija lutka na svetu - Barbi

Margo Robi postaje najpoznatija lutka na svetu - Barbi

Autor: | 09/01/2019

0

Publiku je osvojila svojom glumom u Vuku s ‘Wall Streeta’, ‘Ja, Tonja’ i ‘Suicide Squad’, a sada će interpretirati i kultnu Barbi.

Australijska glumica Margo Robi će u prvome live-action filmu glumiti kultnu i kontroverznu lutku Barbi.

Proizvođač lutaka Barbi, kompanija Mattel i filmski studio Warner Bros u utorak su obavestili javnost o saradnji na snimanju filma u kojem su glavnu ulogu poverili dvadesetosmogodišnjoj australijskoj glumici, istovremeno i koproducentkinji filma.

U saopštenju se ne navode naziv, datum početka snimanja niti radnja filma o lutki koja ove godine ‘puni’ 60 godina.

Robie, koja je 2017. bila nominovana za nagradu Oskar za ulogu u filmu “Ja, Tonja” kazala je kako se nada da će “novi film iznimno pozitivno uticati na decu i uopšteno na publiku širom sveta”.

- Barbi je omogućila dečacima i devojčicama da se zamisle u raznim ulogama…, od princeze do predsednika države - rekla je.

 

Od 1959. lutka Barbi se pojavila u više od 200 raznih zanimanja, među kojima i onoj astronauta, učitelja ili robotskog inženjera.

Zahvaljujući uspešnoj reklami, Barbi je postala najpopularnija igračka među devojčicama, a tokom godina postala je kulturna ikona u Sjedinjenim Državama.

Godine 1974. deo njujorškoga Times Square-a je, u čast kultnoj lutki preimenovan u Barbie Boulevard, a 1985. godine Endi Vorhol je naslikao Barbin portret.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty