Finansijski problemi u porodici Bekam: Posle Viktorijinog i Dejvidov modni brend u velikom minusu?

Finansijski problemi u porodici Bekam: Posle Viktorijinog i Dejvidov modni brend u velikom minusu?

Autor: | 14/01/2019

0

Čini se kako je vreme pregazilo nekada slavni par Dejvida i Viktoriju Bekham, pa nisu više toliko popularni i poželjni. Barem ako pričamo o modnoj industriji, u kojoj njihove kompanije beleže velike gubitke. Britanski Daily Mail izveštava o dugu od čak 11 miliona funti modnog benda 'Kent & Curwen' koji je u vlasništvu nekadašnjeg fudbalera.

Bekham je pre nekoliko godina potpisao partnerski ugovor s tom kompanijom, a ostali ulagači nadali su se da će popularni sportista doneti ogromno bogatstvo celom brendu. Ali, izgleda da se dogodilo upravo suprotno te ih je Dejvid samo zadužio.

- Kada je pre četiri godine potpisao ugovor, vlasnici su se nadali da će ih Bekam svojim prisustvom pretvoriti u zlato. Ali kako je pokazao Viktorijin slučaj, brend Bekam nije jamstvo za uspeh - kazao je finansijski ekspert za britanske medije.

Embed from Getty Images

Ovakav podatak ne čudi, obzirom da je pre dve godine i Dejvidova supruga Viktorija doživela poslovnu krizu. Njen luksuzni modni brend 2017. godinu je završio u minusu od 10,5 miliona funti.

Embed from Getty Images

Viktorija ima prodavnice u Londonu i Hong Kongu, a luksuzne odevne komade, obuću i modne dodatke sa njenim potpisom prodaje i u robnim kućama poput Harveyja Nicholsa, Selfridges-a i američkog Bloomingdale's-a. Viktorijin modni biznis u vlasništvu je kompanije Beckham Brand Holdings.

Osim modnog biznisa, Dejvid Bekam i dalje gura fudbalsku karijeru. Zajedno sa još četiri partnera preuzeo je fudbalski klub Majami.

Embed from Getty Images

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty