Princ Vilijam: Odnos između posla i privatnog života me je doveo do ivice (video)

Princ Vilijam: Odnos između posla i privatnog života me je doveo do ivice (video)

Autor: | 25/01/2019

0

Britanski kraljević, stariji sin prestolonaslednika princa Čarlsa i pokojne princeze Dijane, 36-godišnji princ Vilijam, od prošle je godine sa svojom 37-godišnjom suprugom Kejt i 34-godišnjim bratom Harijem uključen u kampanju koja se bavi podizanjem svesti o mentalnom zdravlju.

Na nedavnoj konferenciji u Londonu, princ Vilijam je progovorio o uticaju traumatičnih poslova na mentalno zdravlje, piše The Daily Mail.

- Više puta sam za vreme dok sam bio u vojsci, obavljao traumatične poslove u koje su bila uključena deca. Nakon što sam dobio sopstvenu decu, mislim da me odnos između posla i privatnog života doveo do ivice, pa sam počeo da osećam stvari koje nikada ranije nisam iskusio - priznao je princ prilikom konferencije.

Poručio je još kako mu je u tom periodu najbitniji bio razgovor s kolegama, ali da čak ni to nije bilo dovoljno za jedan izolovan slučaj.

- Postao sam veoma tužan i jako loše sam se osećao zbog određene porodice - dodao je. Pritom je naglasio kako je ima sreće što je radio za vazduhoplovnu ambulantnu službu i Royal Air Force, pa je i napomenuo kako su mu upravo kolege pomogle da se "pomiri" sa ogromnom tugom.

- Baš kao što se brinemo o našem fizičkom zdravlju, moramo se brinuti o našem mentalnom zdravlju - zaključio je Vilijam.

Mnogi članovi britanske kraljevske porodice sve otvorenije pričaju o ličnim problemima, kao i načinima na koje se oni bore sa traumama.

 

Tako je i princ Hari, mlađi brat princa Vilijama još ranije progovorio o traumama koje je proživljavao nakon smrti svoje majke, princeze Dajane, a o istoj temi je i princ Vilijam otvoreno govorio u više navrata.

hellomagazin.rs Guliver/Getty
Tagovi: princ vilijam